Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit ajánlotok ebben az esetben...

Mit ajánlotok ebben az esetben, ha egy autónak szeretném növelni a teljesítményét?

Figyelt kérdés
Adott egy 3-as 1.4 es golf, amire kb milliós nagyságrendben lett pénz költve szinte hibátlan állapotú és nem érné meg eladni és újat venni nagyobb motorral, szóval mindenképp ezzel tervezek hosszú távra. A problémám az, hogy a gyári 60 ló mégsem egy egetrengető teljesítmény. Nem versenyezni kell, csak azért jó lenne ha haladna kicsit, 100-110 lóval végképp meg lennék elégedve. Nem tudom mi a jobb megoldás. Ha nagyobb motort teszek bele, vagy ennek növelem a teljesítményét. Ha esetleg valaki jártas ebben, vagy volt hasonló tapasztalata, várom az ötleteket! Esetleg ha a tuningolás a jobb megoldás, arról is szívesen meghallgatok bármit, hogy hogy kezdjek bele, stb..

2020. máj. 4. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem sajnálod a pénzt és időt akkor rakhatsz bele hivatalosan egy nagyobb motort és lepapíroztatod. Máshogy nem lesz meg (hivatalosan) az a 110 ló. Amúgy olyan motort raksz bele amilyet akarsz amúgy, de ha a rendőr megfog akkor nem lesz olcsó.

Még mindig az a legolcsóbb ha eladod és veszel egy erősebbet.

2020. máj. 4. 19:44
 2/9 abcderfghijkk válasza:
95%
Hát, az lenne a kérdésem, miért ebbe öltél milliókat, ahelyett, hogy vettél volna egy ugyanennyi idős 300 lóerős mercit? Kétésfélér már kapni.
2020. máj. 4. 19:44
 3/9 A kérdező kommentje:
Utólag gondolkodva, valóban jobban jártam volna egy jobb autóval, az elején rontottam el, hogy megvettem ezt, és elkezdtem foglalkozni vele.
2020. máj. 4. 19:46
 4/9 abcderfghijkk válasza:
100%
Nekem eddig 9 autóm volt, és igen, egyikbe sem öltem sok pénzt. Nem szabad. Ne értsd félre, mindegyik tip top volt, amire kellett, arra költöttem (kötelező szervíz, javítások). De csak ennyi. Amit e felett költesz, sosem térül meg. Ha aztán jól el akarod adni, akkor az a jó, ha minél közelebb van a gyári állapothoz. Így sokkal több potenciális vevőt érdekelhet.
2020. máj. 4. 19:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg 7 számjegyű ráfordításon vagy túl, akkor valóban nem éri meg eladni és hasonló kategóriájú erősebbet venni. Igazából zsákutca. Viszont viszonylag olcsón kaphatsz bele egy 1.8 vagy 2.0 motort. Lepapírozni sem egy eget rengető feladat. Keress rá a Totalcar-on a motorcsere haszonnal című cikkre, minden infó benne lesz.
2020. máj. 5. 08:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm az eddigi válaszokat, valószínű a motor csere lesz a jó megoldás. Még megfordult két dolog a fejemben, erről nem tudom mi a véleményetek. Egyik az az, hogy a motort felfúratom 1.6-osra (vagy amekkorára lehet), ezen kívűl elvégzek apróbb finomításokat, pl vezérmű tengely kovácsolás, új program, szerintem ezzel lenne egy kicsit jobb teljesítmény ugrás. A másik megoldás igen csak drága dolog lenne megint, mégpedig a turbófeltöltő beszerelése. Gondolom itt az egész motort meg kéne erősíteni, és rámenne megint egy rakás pénz. Szóval a felfúrást látom még reális dolognak a motorcserén kívül.
2020. máj. 7. 09:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6: Felejtsd el mindkét megoldást. Ha ebbe akarsz több erőt, akkor motorcsere

2020. máj. 7. 09:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget!
2020. máj. 7. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:
68%

Ez a kocsi tökéletesen teljesítménynövelési zsákutca.

Mire ebből 110 ló lenne, abból a pénzből veszel mellé, egy ugyanolyan korú gétéít, és rendberakatod úgy hogy ezt csak szimplán kidobod a szelektívbe.

Vagy tényleg, illegálban veszel bele egy motort, kábelköteget váltót, vezérlőt. ja meg féket, de onnantól max olyan vizsgahely kell ahol ki se nyitják az elejét. :)

2020. máj. 7. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!