Honnan tudhatom hogy acél vagy alufelni van a kocsimon?
Nemrég vettem egy autót, nem vagyok nagy autoszakértő, hiába keresem a google-ben, csak az előnyeit és a hátrányait írja mindkettő fajtának.
Amikor vettem, akkor volt 4db "xy" felni téli gumival eggyütt, és az autón 4db "xx" felni nyári gumival eggyütt.
Elnézést az esetlen kérdésért,
Előre is köszönöm a választ!
Ezt úgy tudod meg a legjobban ha megnézed.
Mert csak meg tudod tán különböztetni őket egymástól.
Első, nem feltétlenül tudtam megkülönböztetni, mivel vannak elég "furcsa/csunya" alufelnik is, és a google a képek alapján véletlenszerűen dobta be.
Lényegben, a második válaszadó alapján, kijelenthetjük, hogy mindkettő szett alufelniből áll.
Mindkettőtöknek ment a zöld kéz, köszönöm.
Illetve lenne még egy kérdésem, nem nyitok új topicot annak, itt felteszem, irjatok rá, ha úgy gondoljátok!
---------------------
Van 4db nyári gumi eredeti toyota alufelnivel és van 4db téli gumi, úgyszint alufelnivel ( de nem eredeti Toyota, viszont szintúgy gyönyörű! ) .
A kettő méret különbözik, a nyári: 235/55/ R-18 ...
A téli pedig: 225/65/ R-17 ...
Van valami érdeke, illetve valami előnye ha kettő külön szettet tartok vagy ez "csak úgy" van?
Igy vettem az előző tulajtól, nem tudom miért volt neki kettő különböző.
Köszi a zöld kezet!
Ahogy leírta az lőttem szóló is, azért van két szett felni, mert akkor nem kell átgumizni félévente, ezzel kíméled a felnit is, illetve a nyári felnit is, ha az érzékenyebb tud lenni pl a sózásra, és tovább marad jó állapotú. Ezen felül meg félévente változik a külcsín is kicsit.
Köszönöm a választ,
Én mindenképpen szerelőhöz viszem, mivel nincs garázsom és emelőm se ahol erről a kettő tonnás gépről le-fel szerelhetném a kerekeket, szóval akkor jobban járok ha eladom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!