Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért néznek ki ugyanúgy...

Miért néznek ki ugyanúgy minden márkán belül a saját szériák?

Figyelt kérdés

Régen azért az ember méretre és külalakban is meg tudta különböztetni a hasonló évjáratú szériákat pl.

Az e46-ot, e39-et, e65-öt.

Manapság egy újabb 3-as bmwre simán rámondom, hogy 5ös, és fordítva.

Ugyanez az újabb mercedeseknél, de náluk azért régebben is jellemző volt ez, de manapság méginkább. Nekem az S, C és E osztályok között hirtelen ránézésre semmi különbség.

Vagy ugyanez van a volkswagen SUV-jainál.

Vagy a skoda superb/octavia.

Még sorolhatnám...

Csak én vettem ezeket észre, vagy más is?

2020. máj. 1. 02:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát az autós tesztekben, cikkekben kb 5-10 éve emlegetik ezt már....
2020. máj. 1. 03:41
 2/6 Barnabas333 ***** válasza:
82%
Anyagi és gyártási okai vannak olcsóbb és egyszerűbb így. Én most pl Kia suv optikai tunning cuccokat rendeltem Kínából ahol nagyon fontos volt, hogy passzol e. Nekem más fajta kiám van, de már annyi alkatrész egységes, hogy tökéletesen passzolt...
2020. máj. 1. 06:41
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Uniformizalas
2020. máj. 1. 07:43
 4/6 anonim ***** válasza:
74%
Ki vannak maxolva a formák. Egyszerűen nincs több új forma.
2020. máj. 1. 09:39
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos lassan már nem csak márkán belül. A legtöbb autóból mára teljesen eltűnt az egyediség, ugyanazok a formák mindenhol. Ha nem lenne rajtuk a jel, legtöbbről meg se tudnád mondani milyen autó márka. Semmi jellegzetesség, fantázia, márkaarculat. Remélem ez a korszak is lezárul egyszer és vissza fognak még térni a szép, egyedi autók tervezésre. A BMW is csak azért felismerhető, mert lassan már akkorára nőnek a jellegzetes hűtőrácsok, hogy ki se látszik mögüle az autó.

Ugyanez a helyzet a belterekkel. Olyan régen láttam már szép, otthonos, igényes belteret. Ma már a legtöbb gyártó lerendezi úgy, hogy bevág egy érintőképernyőt középre, fölé két szigorúan szögletes légbeömlőt és kész az autóbelső.

2020. máj. 1. 09:51
 6/6 anonim ***** válasza:
33%
Lehet velem van a baj, de én meg tudok különböztetni egy jazz-t egy civic-töl, vagy egy corollát egy camry-tól.
2020. máj. 1. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!