Miért néznek ki ugyanúgy minden márkán belül a saját szériák?
Régen azért az ember méretre és külalakban is meg tudta különböztetni a hasonló évjáratú szériákat pl.
Az e46-ot, e39-et, e65-öt.
Manapság egy újabb 3-as bmwre simán rámondom, hogy 5ös, és fordítva.
Ugyanez az újabb mercedeseknél, de náluk azért régebben is jellemző volt ez, de manapság méginkább. Nekem az S, C és E osztályok között hirtelen ránézésre semmi különbség.
Vagy ugyanez van a volkswagen SUV-jainál.
Vagy a skoda superb/octavia.
Még sorolhatnám...
Csak én vettem ezeket észre, vagy más is?
Sajnos lassan már nem csak márkán belül. A legtöbb autóból mára teljesen eltűnt az egyediség, ugyanazok a formák mindenhol. Ha nem lenne rajtuk a jel, legtöbbről meg se tudnád mondani milyen autó márka. Semmi jellegzetesség, fantázia, márkaarculat. Remélem ez a korszak is lezárul egyszer és vissza fognak még térni a szép, egyedi autók tervezésre. A BMW is csak azért felismerhető, mert lassan már akkorára nőnek a jellegzetes hűtőrácsok, hogy ki se látszik mögüle az autó.
Ugyanez a helyzet a belterekkel. Olyan régen láttam már szép, otthonos, igényes belteret. Ma már a legtöbb gyártó lerendezi úgy, hogy bevág egy érintőképernyőt középre, fölé két szigorúan szögletes légbeömlőt és kész az autóbelső.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!