Mi lehet a baja az autómnak?
Audi A4 B7 2005 2.0 TDI
Minden napi első indításnál nagyon nehezen indul.
Nem ég a check lámpa sem, de 6-7 másodpercig tekeri az önindító mire beindul, aztán nagy füstöt lövel ki magából.
Viszont ha utána ha leállítom, és 5 óra elteltével beindítom akkor is pöcc röff indul azonnal.
Mi lehet a baja? Hol keressük a hibát?
Kedves #1
Teljesen műszaki analfabéta vagyok sajnos
Tudnál pontosabb lenni picivel? Hol/hogyan tud lelevegősödni és micsoda?
2 szerelőnél volt az autó, nem tudtak rá mit mondani, a számítógép nem ír hibát nekik ugye, így nem fogtak neki a továbbiaknak.
Ha ők nem értenek hozzá, akkor én mezei paraszt, honnan tudhatnám a baját?
Azért írtam ide, hátha járt már így valaki és tudja a megfejtést.
Köszi, hogy érdemben hozzászóltál, jó volt nagyon!
Így van , vidd szervizbe mert lehet a levegősödés is baja, de akár kompresszió is lehet.
HA szelep hézag úgy áll akkor is hasonló szokott először lenni hogy hidegen nehezen indul, de melegen szinte tökéletes.
Újra kell indítani a kocsit, az a baja:
Menj el egy benzinkútra, állj be a levegőhöz, és a bal első kerékkel kezdve az óramutató járásával megegyező irányban haladva engedd le egymás után mindegyik kereket 0,5 barig, utána szintén a bal első kerékkel kezdve az óramutató járásával megegyező irányban haladva egymás után pumpáld fel mindegyik kereket 5,5 barig, és ezután szintén a bal első kerékkel kezdve állítsd be mindegyik keréknél a megfelelő, gyári levegőnyomást. Ez az úgynevezett ÚJRABÁROLÁS, ami újraindítja a kocsit. Ezek után jó lesz. Hajrá! :)
Köszi mindenkinek, aki értelmeset és építő jelleggel hozzászólt.
#8 Érdekes, van akinek egész jó ötlet csúszott ki a fejéből, de te még mindig csak agyaskodsz. Menj máshová, köszi.
#9 Nem értek az autószereléshez, de az még nem jelenti azt, hogy totál fogyatékos vagyok. Bároltasdd újra te, a te autód, persze csak ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!