Kinek milyen automata váltós autója van/volt?
Mik a tapasztalatok?
Mit ajánlotok?
Én személy szerint lecserélném mert kevés már ez a 3 fokozat és valami újabbra vágyom, de már annyi oldalt olvastam, hogy kb. semmit se ajánlanak
Nekem sajna nincs, de ha vennék magamnak autót (most nem kell mert van a szüleimnek 3 és amelyik szabad azt használom) vagy Toyotát vennék, vagy tiptronic Sharant vennék azért tiptronic, mert a szerelőm tudja javítani, igaz drága , de övét is csak egyszer kellett csinálni 500 ezer km alatt. Toyotába mondjuk Priust vagy Avensist. Lényeg, amennyit olvasok a témába ezek győztek meg.
Unokatesóm Apukájának egy Toyota Corolla 1.4 d4d automata van, csak városba használja már 6 éve, de ilyen napi 2 km (mozgáskorlátozott :( ) és bírja, Ő is csak nézi, hogy bírja a járgány.
Minden automata váltós kocsinál állni kell a féken a pirosnál. N-be pakolgatni nem szerencsés ilyen esetekben, mert rövidíted a váltó élettartamát.
DSG-ből az olajosak megbízhatóbbak (erősebb kocsikban van, ha jól emlékszem 250+ Nm). Klasszik automata már egyre kevesebb van, de azok talán valamivel tartósabbak (nincs kettőstömegű+2 kuplung).
CVT is megbízható, tartós, csak idegesítő.
Újonnan mindegy melyiket veszed, használtan meg mindegyik lutri már alapvetően. Kalkulálni kell a javítási költséggel és akkor nem fog megelepetés érni. A kényelemnek ára van.
csajomnak vettem 450 ezerért egy Seat Arosat
4fokozatú bolygóműves váltója van, lassú, de tökéletesen vált így 20 évesen is 200ezer km-rel (ami lehet 400, nem tudom, 2013ban hozták be No-ból)
Ezek vannak:
'99 Volvo S80 - 4-es GM automata.
Opel Insignia B 8-as Aisin automata
A legegyszerűbb újat venni garival és akkor nincs gond egy darabig. A többi esetben a használtaknál félre kell tenni egy kis pénzt a felújításra és ha letérdel felújíttatod..
Azért általánosságban minden 20 évnél fiatalabb váltó teljesen normálisan dolgozik.
" meg elég vicces mikor 150-nél 2000 alatt van a fordulat."
Ahhoz ezért motor is kell ám..
Már előttem itt jól leírták amit kell.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az Isten óvjon meg a régebbi Opelek duplakuplungos automatájától. (A-N
R)
Le próbáltam rajzolni hogy melyikről beszélek.
Tehát nekem volt régebben egy szívóbenzines Corsám, amibe ilyen automata váltó volt.
99 százalékban én váltottam, mert vagy nem váltott el a Jóistenért sem, vagy összekeverte ,emelkedőn nem jött rá hogy fogy a kraft, ezért jött a s.gg.mbe már a bmw ,villogva stb.
Tehát ha valamennyit adsz magadra kérlek óvkodj ettől a váltótól.
Azt, hogy az újabbak, avagy a normális automata(PRND321) milyen azt nem tudom ezzel a márkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!