Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi van akkor ha nem egyezik a...

Mi van akkor ha nem egyezik a rendszám az autón és a rendszám lekérdező rendszerben?

Figyelt kérdés
Szóval külföldről behozott autót akartam venni. Azt mondták intézik a rendszámot. Viszont rákerestem a [link] oldalon és nem azt az autót hozta fel amit még akarok venni hanem egy teljesen másat... Ennek van valami átfutási ideje vagy ha már rajta van a rendszám a kocsin akkor annak az oldalon is hivatalosan ott kellene lennie?

2020. ápr. 17. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad el a rendszámot? Mo-n nem cserélgetik az autón csak úgy a rendszámokat.

Olyat már láttam, hogy más autó képe volt megnyitva a műszakinál.

Felül amit feketével kiír hogy "XY FORGALMI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ADATAI" - amire rákerestél illetve műszakis képen szereplő rendszám megegyzik?

2020. ápr. 17. 19:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Kieg.: átfutási idő pedig nincs (ha van az max ilyen pár perc) mihelyst kiadták a rendszámot a kocsira az ott van benne a rendszerben.

Ha pedig még nem lett a kocsira kiadva a rendszám, akkor alapvetően arra a rendszámra semmilyen találatot nem hoz ki, másik autóét se.

2020. ápr. 17. 19:42
 3/10 A kérdező kommentje:

műszaki adatok fül üres, nincs semmi felvive

hmm... inkább ne vegyem meg, vagy kérdezzek rá a tulajnál?

2020. ápr. 17. 19:45
 4/10 anonim ***** válasza:
A műszaki adatoknál nem mindig van információ normál kocsinál is előfordul, - elvileg nem kéne, de ez inkább amolyan "adatfelviteli probléma", a rendszerben keresendő hiba, nem a jármű miatt van.
2020. ápr. 17. 19:47
 5/10 A kérdező kommentje:
lehet hogy csak paranoiás vagyok, de nem szeretném ha valami probléma lenne később belőle
2020. ápr. 17. 19:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit pontosítsd ezt most.

Kinéztél egy autót, amit neked fognak forgalomba helyezni. Vagy mit intéznek rajta? És honnan tudod a rendszámot, ha most intézik?

2020. ápr. 17. 20:16
 7/10 A kérdező kommentje:

azt mondták hívnak hogy megnézhetem ha lesz rajta rendszám, és kipróbálhatom.

most van rajta rendszám mentem vele egy kört és még akartam venni, jövő héten intéztem volna, haza jöttem, rákerestem a rendszámra ami rajta van a kocsin és nem azt a kocsit hozta a kereső amit megnéztem.

pontosan sajnos nem tudom, ezt majd megkérdezem, de a hirdetés szerint már rendelkezik magyar okmányokkal

2020. ápr. 17. 20:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy adott rendszámmal van forgalomban autó, akkor biztos, hogy nem adják ki ugyanazt a rendszámot újra.

Vagy rosszul emlékszel/elgépelted a rendszámot vagy lehet, hogy egy másik autónak a rendszámát egyszerűen rárakták, hogy ki tudd próbálni. Persze ez utóbbi konkrétan bűncselekmény, de néhány patkány neppertől bármi kitelik.

Regisztrációs matrica volt rajta?

2020. ápr. 17. 22:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Mindenesetre a következőt tudja tenni a kérdező, ha még aktuális a kérdés:

Amikor legközelebb megy az autóért, jól megnézi a rajta lévő rendszámot és ott helyben az autó mellett mobilon rákeres a JSZP/SZUF-on arra a rendszámra meggyőződés céljából, hogy azt a kocsit adja-e ki amin van a rendszám.

Emellett szintén jól megnézi, hogy van-e regisztrációs matrica a szélvédő jobb alsó sarkában, azon is ugyanaz a rendszám szerepel-e, a forgalmiban lévő adatokat is ellenőrzi mielőtt elhozná, hogy azonosak-e (rendszám típus szín stb.)

#1,2,4 voltam

2020. ápr. 19. 09:16
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem akkor felpattintottak egy rendszámot ami volt kéznél a próbakörre aztán kész. Mondjuk kérdés miért nem P rendszámot.

De mit mond az eladó erről?

2020. ápr. 19. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!