2000 körüli Mazda mx-5 még megbízható lehet, vagy ilyen
öreget inkább már ne?
Inkább ne, ha csak nem ismered legalább az utóbbi tíz évet .
2020. ápr. 16. 09:26
Inkább 2010 utánit nézz. De még jobb lenne 2015 utániakat nézni. Azok is nagyon jó árban vannak. A használt mx-5-ök nem drágák, egy 2 éves már majdnem feleannyi, mint újonnan lenne. 5 éveset már kaphatsz nagyon jó áron, s valószínűleg semmi baja nem lesz még jó ideig.
2020. ápr. 16. 09:40
Nekem 1996-os volt, nagyon megbízható volt. Csak rohadósak, ez alól az enyém sem volt kivétel.
2020. ápr. 16. 09:44
#2: '5 éveset már kaphatsz nagyon jó áron'
Ne vicceljunk mar, a kerdezo 1M koruli autot nezeget, nem 3-6M kozott...
2020. ápr. 16. 09:54
5/10 A kérdező kommentje:
Igen, az 1 millió lenne az én árkategóriám. 🙁 Bár ha még várnék kicsit, akkor előbb utóbb tudnék nagyon max 3 millió körül. 2010-esből már tényleg jókat láttam. De leginkább az 1 milkás kategória lenne az ideális
Hát pedig meg kell érteni, hogy nem kapsz Milka csokiért autót. Én is most Miatára gyűjtök, nálam az a kérdés, hogy újat vegyek vagy 2 éveset. Oké, én nem Magyarországon élek, ettől függetlenül magyaroknak is azt ajánlom, hogy nem éri meg 20 éves autót venni. Kérdező, inkább gyűjts még 3 évig, ha kell, aztán vegyél egy 5 éveset. Azok már tényleg nem drágák és teljesen jó állapotúak lesznek és maximálisan ki tudod használni őket, gond nélkül.
2020. ápr. 16. 11:48
1 millióért kivénhedt élményautót venni baromi nagy kockázat. Ha mindenképp kell autó, vedd meg a használható legolcsóbb egyszerű kompaktot és spórolj egy fele ennyi idős MX-5-re. Viszont ha van lehetőséged, akkor még spórolj egy jóval fiatalabbra.
2020. ápr. 16. 14:03
Ezeket a regebbi mx5-öket már csak a nevük adja el,az is irrealisan drágán....tekintve hogy ezek az autók,már nem sokad adnak......maximum egy nagy adag vasoxidot meg mellé egy kevés homályba burkolózó mitoszt meg legendát,és ennyi.
Ha ennyire ez a tipus kell akkor vegyel ujabbat.Ha meg csak siman egy auto,1milkioert mar nagyon sok ertelmesebb lehetoseg van
2020. ápr. 16. 15:17
9/10 A kérdező kommentje:
Van autóm, elvagyok vele. Csak olyat szeretnék már ami egy kicsivel nagyobb élmény ezért gondoltam az mx-5re. De jobb lesz ha még spórolgatok egy kicsit és veszek egy újabbat. Csak gondolati szinten merült fel a 20 éves, de az tényleg nagyon öreg. És egy 2010-esről mit gondoltok pl?
Ha NB-t veszel mindenképp a felvarrott FL verziót.
1 millió körül kezdődnek az NB-k, azok felejtősek.
Minimum 1.5 körül érdemes keresgélni, azok már jók.
Rohadásra nagyon kell figyelni, azt leszámítva egy baromi megbízható autó, olcsón, akár otthon is javítható. Egyszerű szerkezetek.
Előttem írták hogy ezek a régebbiek már nem sokat adnak. Ez a legnagyobb hülyeség amit olvastam.
Ugyanakkora élményt ad egy karbantartott 25 éves NA mint egy új ND... Sőt még talán többet is, mert az NA, NB elég nyers és őszinte autó.
2020. ápr. 18. 12:30
Kapcsolódó kérdések: