Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet két ütemű motort gáz...

Lehet két ütemű motort gáz üzeművé alakítani? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék kipróbálni egy fagázfejlesztőt, van egy babetta blokkom itthon azon szeretném kipróbálni. A babetta (mivel kétütemü) keverékkel üzemel. Ha a légbeszívóba beengedem a nyomáscsökkentett gázomat amit már korábban tartályban nyomás alá helyeztem és a karbira benzin helyett 2 ütemű olajat kötök az biztosít elég kenést a motornak hogy ne menjen szét? Ha valaki csinált ilyet vag hasonlot hogyan csinálta?

2020. ápr. 15. 22:55
 1/7 D. Brasco ***** válasza:
34%
Ezt a baromságot amit leirtal még olvasni is fájt.......
2020. ápr. 15. 23:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy.

Haverommal jó régen csináltunk egy hasonló kísérletet de az csak annyi volt hogy kipróbáltuk pár percre és ennyi volt. Ott azt csináltuk hogy fogtuk a palackos gázt és azt nagyon kicsi nyomáson engedtük be a levegőszűrőn át a motorba. Ugye a motort eleve benzinnel indítottuk be ahogyan az LPG üzemű autókat is benzinnel indítják és úgy kapcsolnak át gázüzemre. Ugye beindítottuk a motort és ahogyan járt lassan egyikünk zárta el a benzincsapot, másik pedig folyamatosan nyitotta ki a gázt hogy azt kapja a levegőszűrőn át így némi levegő is jutott be és így csináltuk addig amíg nem lett teljesen elzárva a benzin ellátás és már csak gáz hajtotta a gépet.

Persze a 2T olajozást nem fogod úgy tudni megoldani ahogyan leírtad mert azt ugye üzemanyagba kell keverni egy megadott arányt (nem tudom fejből mennyit kell) és azzal együtt üzemel a motor. Na ugye ha benzin helyett csak azt öntöd bele tisztán akkor eleve túl sok olajat kap a motor amivel már nem fog működni és el is cseszheted mert a karburátor eleve nem tudja magától hogy gázzal megy, tehát úgy fogja keverni tovább mint ha levegő és benzin menne. Nyilván be lehet állítani úgy hogy több levegőt engedjen bele ami ugye gáz lenne, és kevesebb benzint ami csak olaj lenne ahogyan elképzeled de ezzel eleve a büdös életbe nem fogod tudni beindítani mert gázzal nem is fog. Ezért hülye ötlet a te elképzelésed.

Amit mi csináltunk az működött, de csak egy kísérlet volt, a motorral egy métert nem gurultunk akkor ráadásul csak finom gázt adtunk üresben de nem mertük tovább járatni, meg kínozni mert a gázzal nem célszerű játszadozni.

Az elvedet most felejtsd el jobban jársz. Ha lenne értelme már sokan használnák így a motorjukat és régen is használták volna ezt a megoldást mert akkor jóval olcsóbb volt beszerezni egy palack gázt mint most.

2020. ápr. 16. 00:32
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Tulajdonképp minden újitás , feltalálás hasonlóan működött vagy működik.

Aztán vagy sikerül valamit kihozni vagy nem.

Úgy hogy nyugodtan próbáld ki, kisérletezz vele és megoldod a a belső égésű motorok problémáját.

Persze az is benne van hogy akár fel is robbanhat , de hát a cél szentesíti az eszközt.

2020. ápr. 16. 06:34
 4/7 A kérdező kommentje:

00:32 azért gondoltam hogy a karbin át lehetne adagloni az olajat mert az olaj sűrűbb mint a keverék erért kevesebb menne bele. De lehet veszek egy derbi külön olajozót valahonnan vagy csinálok egyet és akkor azt is ki ill. be lehetne kapcsolni mint a gáz üzemű autójnál.

Ha elzárom a benzint megnyitná a külön olajozót és kapna gázt is.

https://www.youtube.com/watch?v=qi_CEbSF8aw&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=N1O6BK0B-eo

Az ötlet innen jött, de az én motoromba nincs ülön olajozó mint ami a videoban volt.

2020. ápr. 16. 12:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Sikerült azóta?
2020. szept. 3. 20:25
 6/7 A kérdező kommentje:
elvetettem... de beszereztem egy kinai robogo olajzot szoval meg lehet valami
2020. szept. 15. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:
90' s évek elején, iparitanulóként nem volt pénzünk benzinre, 11kg-s pb-ből átfejtettük turistapalackba a gázt. Honda tact különolajzásu ugy ment vele mint a szél. Gáz adagolás egy régi tűzhely szelepjével. Apám ladájának kifúrtuk a légszűrőház alját, cső be, és adjak neki. Beindult sima gázzal is! Ha csak betoji puhányok lettek az elődeink mind...... gyalog járnánk ki a barlangból
2023. aug. 5. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!