Miért recseg a váltóm?
Minden fokozatot jól vesz, kivéve a hátramenetet.
Pl: hidegen reggelente mikor dolgozni megyek nincs semmi hangja, normálisan be tudom rakni. Mikor oda érek a munkahelyemre(50km) és betolatok, ha dupla kuplungolok, ha egyes-kettesből raknám be, mindenhogy recseg , 10-ből 10-szer.
Tehát hidegen egyáltalán nem csinálja, viszont üzem meleg állapotban már igen, csak a rükverc. Mi lehet a hibás? Nem emel ki rendesen a kuplung? ( skoda roomster )
Te valamit nagyon össze kavarsz.
Mi az hogy dupla kuplungolsz ?
Amikor megáll az autó benyomod a kuplungot és akkor kell be tenni a hátra menetet. De ezt se erőltetve csak könnyedén ahogy engedi.
Egy helyben állsz. Nyomod a kuplungot, berakod egyesbe és onnan rögtön rakod a hátramenetet. Így be kéne menni reccsenés nélkül. Én is így szoktam vagy kuplung várok 3 másodpercet és úgy a hátramenet. Ha túl gyorsan rakod reccsen. Skoda fórum szerint is oké így, mert nem szinkronizált a hátramenet.
Szintén Skoda Roomster 1.2 CRTDI.
Nem vagyok hülye, álló helyzetben rakom rükvercbe.. az említett 2 mód szerint IS próbáltam, de mindenhogy tudom csak berakni, ha lassan csinálom, akkor is. Nem rég lett vásárolva az autó, 174 ezer van benne. Természetesen nem derült ki ez a probléma vételkor, mert nem mentünk vele 20 percet, hogy rendesen bemelegedjen és előhozza ezt a problémát.
Nem hiszem hogy normális, ha recsegve lehet berakni a váltót, akár hogy is próbálom...
Akkor kuplung szettet kéne cserélni?
Nem vagyok hülye, álló helyzetben rakom rükvercbe.. az említett 2 mód szerint IS próbáltam, de nem tudom berakni reccsenés nélkül, ha lassan csinálom, akkor se. Nem rég lett vásárolva az autó, 174 ezer van benne. Természetesen nem derült ki ez a probléma vételkor, mert nem mentünk vele 20 percet, hogy rendesen bemelegedjen és előhozza ezt a problémát.
Nem hiszem hogy normális, ha recsegve lehet berakni a váltót, akár hogy is próbálom...
Akkor kuplung szettet kéne cserélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!