Főtengely szimering hibás lehet a motorom?
Egy 2 ütemű, léghűtétes segédmociról lenne szó.
A motor nem igazán úgy megy, ahogy annak menni kellene.
Alapjárat hidegen kevésbé, melegen már van. De akkor is enyhén hallatszik, hogy változik a fordulatszám. Nem feltünően, de pont hogy hallani. Falsot nem szív se a karbinál, se a hengerfejnél és hengertalpnál. Ezen kívűl szépen veszi a lapot üresben. Menet közben már más a helyzet. Fullad, olyan mintha leállítanám menet közben, aztán hirtelen életre kell, aztán megy tovább. És ezt úgy 30 méterenkén eljátsza.
Néha pedig olyan fehéret füstöl, hogy alig bír felpörögni a motor. De ezt a jelenséget is ritkán tapasztalom. Ilyenkor fekete és olajos a gyertya.
1:50-es keverékkel járok. Gyújtás fel van újítva, előgyújtás 1,5 mm-re, megszakító- és gyertyahézag is 0,4 mm-re van állítva, ahogy azt kell.
Karburátor már vagy 100x ki lett pucolva, be lett állítva. Úszószint jó, nincs el kopva és tömődve semmi.
Légszűrőt és a kipufogót is kipucoltam, de minden változatlan.
Ez főtengely szimering hiba lehet? Érdekes mert kb 3 éve cseréltem, de nem minőségit raktam bele anno.
Nekem volt egy ilyen simsonom még vagy 30 éve, de annaka tünete az volt, hogy egyszerűen nem pörgött ki a motor, és nagyon erőtlen volt.
De ezt mindig csinálta, tehát nem gyújtás hiba volt, gondoltam akkor.
És a szimeringcsere valóban megoldotta.
Nálad szerintem valamilyen gyújtáshiba lehet.
Áthúz, rossz tekercs, gyertya, stb.
Másik gyertyával is ez a helyzet sajnos.
Gyújtótekercs vadonat új, a többi még gyári.
Hogy áthúz-e valahol? Na ezt nem tudom. Hol érdemes ellenőrizni az áthúzást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!