2004-es Honda Jazz autó motorjába lehet 10W 40-es olajat rakni? Nem 5W 40-es kell bele?
Elvileg 0w30 kell bele, a 10w40 egyik oldalról sem jó.
Szerintem csere.
Azonnal cseréld. Leragadnak a gyűrűk, kokszosodni fog.
A szerelők mindig a "mi ezt szoktuk" olajat teszik a motorokba, és megmagyarázzák, hogy az való bele.
A Jazzbe gyárilag a 0W20, 0W30 az előírás.
Megismétlem, minimális utat se tegyél ezzel az olajjal.
Szűrőt is cserélj, mert abban is maradt a sűrűbből, ne keveredjen.
A Honda motorok motorkerékpár-motor finomságú műszerek. Azzal a "Ladába se tölteném" olajjal meg fogod ölni.
A szerelőtől pedig pár cimbora kiséretében kérd vissza a pénzt. Nagyon szépen kérjétek, és vissza fogja adni.
Ha tényleg nem akarsz sokatkiadni olajra, de mégse egy Tescos vacak menjen bele, és akkor is kicseréled évente, ha csak egy fél csereperiódusnyit mentél, akkor próbáld meg a Mannolt.
Gyári minősítésekkel rendelkező olajai is vannak.
Sajnos az OEM 0W20 Honda motorolaj épp nem rendelhező ennél a cégnél.
“Ladába se tölteném”
Szerintem nézz utána mennyibe kerül az a 10w40-es olaj amit írtam. Szerintem életedbe nem fizettél ennyit olajért.
Hülyegyerek, a literenként 2-3000 forintos olajaddal vagy nagyra? Ez kb a Castrol árszinvonal.
4 liter olajat kb. 15-20 ezer Ft között szoktam venni.
De Hondába akkor sem való a 10W40, azt próbáld meg felfogni a cseppnyi agyaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!