Miért van az, hogy a közlekedők egy része helytelenül ad irányjelzést? (Többi lent! )
Egy általános szituációra gondolok, hogy egy előzénél (és kikerülésnél) a járművezetők kb. 60%-a az előzés megkezésénél használja az irányjelzőt, de visszatérésnél már nem teszi ki a jobbra irányjelzőt, mikor az pont ugyan olyan sávváltás, mint a manőver megkezdésekor, csak épp az ellenkező irányba. Ha az előzés nem jár sávváltással, csak a fezővonal kis mértékű átlépésével, akkor ez a szám mégnagyobb mint 60% az én statisztikám szerint. Ez a szöveg nem egyfajta felháborodás, kritika vagy tanítás a közlekedőkre, mert ez legyen a legnagyobb probléma (...), én sem tartok be minden szabályt (...), nyilván nem egy durva szabálysértés... Csak szimplán nem értem, miért ez terjedt el. Amikre én gondolok:
-ezt látják a többi közlekedőktől, és azt hiszik nem kötelező/nem fontos
-elfelejtik, hogy régen nem így tanulták (+esetleg ezt megerősíti bennük az előző gondolat)
-"vagány" (+más se jelez jobbra)
-"minek? gondolhatja, hogy nem maradok a szembe sávba, vaze"
-egyéb?
Másik kedvencem mikor folyamatosan villogó balra irányjelzővel előznek, ha véletlen visszaveszi a sávváltás után az autómatika, kiteszi, hagy villogjon a balra index, utánna vagy tesz jobbrát is...vagy amit végépp nem értek, leveszi a balra jelzőt, de még egyel feljebb nem mozdítja a kart, hogy legalább egy pislantás legyen márjobbra is. A legigénytelenebb mikor balrával tér vissza jobbra...
Ez már csak kiegészítés, mégegyszer mondom, nem vagyok KRESZ nazi, szimplán csak érdekel, hogy az emberek nagy része miért mulasztja el a jobbra irányjelzést elzőzésnél/kikerülésnél? Elsősorban az előzés befejezésénél nem irányjelzést adó járművezetők válaszát várom! (Nem csak BMW-sek, írjon bárki:) ) Köszönöm előre is az értelmes és hasznos válaszokat!
Bocsi de nekem az oktatóm úgy tanított , hogy nem kötelező előzés után jobbra tenni indexet azaz a sávomba visszaérkezést nem kötelező jeleznem indexxel.
Ehhez mit szólsz?
#2 komoly? Azta, az fura!😯
Most tanultam meg a kreszt az elmúlt 2-3 hétben, nagyon nagyon kihangsúlyozva az van benne, hogy amennyiben egy manőver a legkisebb mértékben is irányváltoztatással jár, azt jelezni kell...
Ez úgy gondolom hogy nem a világvége. Index nélkül is tudod/bízol benne hogy az autós nem marad élete végéig (ha marad nagyon rövid ideig) a szembesávba.
Felesleges kötekedés ezen háborogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!