Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tanuljak meg autót...

Hogyan tanuljak meg autót szerelni?

Figyelt kérdés

Nem nagyon értek az autókhoz de nagyon érdekel csak azt nem tudom hol kezdjem el

(nem tanfolyamon)

2020. ápr. 1. 17:58
1 2
 1/11 D. Brasco ***** válasza:
Youtube....szereld magad videok....
2020. ápr. 1. 19:10
 2/11 Beviz Elek ***** válasza:

Én úgy tanultam meg hogy vettem egy autót és ha baja lett, akkor megbütyköltem.

Természetesen előfordult hogy az 1 órás melóból 2 nap lett, a 10ezer ft-osból 20ezres, de ahogy gyűlt a szerszám és a tapasztalat, úgy egyre könnyebben és jobban ment.

2020. ápr. 1. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Attól függ, milyen szinten képzeled te ezt el?

Mert van ez a hobbi bütykölgetős szint. Ilyen vagyok én is. Kicserélem az izzókat mindenhol, teszek extra szigetelést az ajtókba, középkonzolt megbontom ha valami cserés, szűrőket is cserélem, megforrasztunk ezt-azt ha kell, stb. Ha nagyon muszáj lenne egy fékbetét+tárcsa cserét is meg tudnék csinálni.

És nagyjából ennyi. Ilyen kisebb mókolások, cserék, beleférnek. Ezeket van hogy énis Youtube-ról nézem.

De egy váltót nem kezdenék el szétszedni. Vagy egy motort szétkapni darabokra, vagy ilyen nagyobb volumenű buherálások. Mert ennyire nem értek hozzá, és tudom magamról, hogy nem értek hozzá. Illetve szétszedni szét lehet, csak utána jól összerakni... Itt azért már nagyobb a baki lehetőség. És ha valamit elkúrsz, azt nem tízezres tétel orvosolni. Sőt, ha olyan dologhoz nyúlsz, még lehet saját magad sodrod veszélybe.

Csakhogy a Youtube-os kommentre reflektáljak. Én nem szívesen vezetnék egy olyan kocsit, amin pl TE cseréltél nekem féknyerget, Youtube alapján. Remélem érted.

Szóval ilyen kisebb mókolások, cserék azok mehetnek Youtube-ról. De ha nem vagy hivatásos autószerelő, akinek ilyen végzettsége van, szerintem saját érdekedben ne kezdj el hozzányúkálni komolyabban az autókhoz pusztán videók alapján.

2020. ápr. 1. 21:15
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó válaszalónak üzenem illegális otthon fék bármely alkatrészét cserélni.
2020. ápr. 2. 00:04
 5/11 anonim válasza:
Szed szét gondolkodj rakd össze
2020. ápr. 2. 04:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Hey guys! Chisfix here!

Ha tudsz angolul, ő sokat segít.

https://www.youtube.com/user/PaintballOO7

2020. ápr. 2. 07:58
 7/11 Beviz Elek ***** válasza:

Egy erre vonatkozó törvényt/rendeletet is tudnál mutatni? Sosem hallottam ilyenről.

A fék az egyik legalapabb dolog. Ne mozogjon aminek nem kell (húzd meg a csavarokat), mozogjon aminek kell. Szerelés után teszteld hogy minden jó-e.

2020. ápr. 2. 08:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Először célszerű megérteni mi miért van ott és mit csinál.

Ha részletesen szeretnél adott témákról tanulni, akkor youtubeon a vezess.hu videói közt Gajdán Miklós videóit tudom ajánlani, ezekből még laikusként is sokat tudsz tanulni.

Youtubeon nézhetsz akár szerelős csatornákat is, én pl ezeket nézem: Mhvlog, T. Ádám, pisti szerel, 3p garage, ZambellyMotors, Marco műhelye, Speedzone stb.. Ezekből nem csak hogy tanulni lehet, de "szórakoztatnak is".

2020. ápr. 2. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy kezdtem mint az #5;ös írja,csak 30 éve.
2020. ápr. 2. 10:08
 10/11 anonim ***** válasza:

#4!

Ha igaz a megállapításod, akkor már a fél ország börtönben ülhetne "illegális fékjavítás" címen. :D

2020. ápr. 2. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!