BMW E90 vélemények?
van akinek van tapasztalata az autóval?
mennyire megbízhatóak?
6000€ körul szánnék rá
Már kezdenek az E46 sorsára jutni. Sok a tákolt.
Csatlakoznék az elsőhöz, csak 6 henger.
Lényeg, hogy ne vegyél :D
Ha már mindenképp ez a generáció kell, én inkább E92-t vennék. De azt nem fogsz 6000 euróért kapni.
Nagyon jól leírták az előttem szólók. Lassan oda jut mint az elődje. Zéró presztízs, tákolva van az összes, jó eséllyel tekerve, cserébe kapsz mellé egy olyan (amúgy tök jogos) BMW-s előítéletet, amit úgyse tudsz levakarni :D.
Meg amúgy se értem, miért akar valaki ilyet. Mit akartok megmutatni, ti fiatalok az ilyen kocsikkal? Mert javíts ki ha tévedek, ennek a kocsinak a jellemző vásárlói 18-25 év közötti gyerekek, akik nagyon dzsukelnek akarnak tűnni. Hogy úgy tűnik van pénz, de mégse? Mert ez tipikusan az az autó. BMW-m van tesa, nagyon megy a szekér de amúgy másfél milláért utánad dobják, de fenntartani nincs pénzem. Cserébe az anyádat is levillogom autópályán.
Tényleg be akarsz állni ebbe a sorba? Van igényes tulaj is ilyen autóval, de sajnos ők vannak kevesebben.
Őszintén, egy időben én is nézegettem az E92-ket. Hát 3 hónap alatt nem találtam olyat, amire azt mondtam, hogy egyáltalán megéri elmenni megnézni. Mert a 95%-a fapados kismotoros dízel (320d, 325d), világ összes km-ével. Kamu M-logókkal, tákolt kipufogókkal, utólagos éndzsölájz-al, de egy nyamvadt navigáció, vagy multis kormány nincs a legtöbben. Ha BMW-t vennék, akkor úgy is akarom érezni magam, mint aki abban ül. És szerintem ez nem egy 6000 Eurós 14 éves BMW-ben lesz meg :)
Mikor néztem, én 3,5 - 4 millióig is hajlandó lettem volna elmenni, de azok is javarészt olyanok voltak, amilyenek... Úgyhogy hagytam az egész 3-as BMW-t a 'csába. Ki lehet fogni a jót. De azt nem 2,2 millióért fogod, hidd el.
Úgyhogy vettem inkább egy benzines Mercit, és nem bántam meg.
Kérdés mire kell?
Hétköznapi használatra drága az üzemeltetése (nem tankolni).
Ha felvágni szeretnél, vegyél egy Z4-et, ennyiért kapsz 2,5 benzint, de 3,0 az igazi.
Még egy dolog: A 320d-ben is található N47 diesel motor itt is fel van sorolva. [link]
Sajnos van a rossz, meg a kényes motor a BMWből, pedig nekem is az van és jól választottam. 6 henger motor és egyéb részeit tekinktve minőségibb, strapabíróbb, de költséges mert érdemes vezérléscserével + szíjak, görgők, vízpumpa stb) indítani ha nem volt még. Akkor kiszolgál téged soksok évig. Benzinesek kevésbé szakadnak láncügyileg, cserébe túl forrón működnek, kokszolódnak, sokat fogyasztanak (olajból is), de annyira nem mennek, kivéve ami 2,5-3 literes, amik még sokkal többet fogyasztanak.
Szia.
Ugyebár az e90 a szedán 2005-től 2012-ig gyártott hármas sorozat.
2007-től jött a facelift kivitel, a dízelekben innentől gyenge pont a vezérlés. Más semmi extra nincs a többi márka dízeljeihez képest, de vezérléscsere is van kb. minden modernebb típuson már, benzineseken is.
Az E90 dízeljei megbízhatóak, de fontos az ELŐÉLET, illetve szakszervizzel át is vizsgáltatnám, mert ugye nem látsz bele.
A benzinesek is jók lehetnek, ha volt gazdája, ezek lesznek a kevesebb km-esek.
Ne feledd, hogy újonnan ezek 13-15-18 milliós autók voltak, ezeket a dízeleket hosszú távra vették, 4-5 éves korra sokszor elérik a 200.000 km-t, de elmennek még 4x ennyit is.
Egy BMW szerelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!