Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Karosszéria hegesztésnél...

Karosszéria hegesztésnél hogyan lehet késlelteni a hegesztés menti rozsda kiujulását?

Figyelt kérdés

Van egy terepjárom offroad célra amin mindig akad valami javítani valóm. Most pl. sárvédő ívet szeretnék cserélni de több autonál is láttam hogy a hegesztés menten már 1 év után jelenik meg a rozsda. Ezt hogyan lehet elkerülni/minél tovább kitolni? Valamint láttam olyant is hogy van aki teljesen hosszan hegeszti de a legtöbben csak pontoznak. Itt melyik a jobb? A pontozás vagy a folytonos varrat? A "vidd szakértőhőz" válaszokkal ne fáradjatok mert tapasztalatból a környékemen nincs olyan aki tényleg tudja hogy mit csinál és oda is figyel a munkàjára és hetek múlva van kész az autó.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. márc. 29. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha végig hegeszted a varratot, akkor a hő úgy meghúzza a sárvédőt hogy az életben nem egyengeted vissza.

A hegesztési varrat hosszúságának semmi köze a rozsdásodáshoz.

Azért kezd el korrodálni mert javítás után szinte senki nem fújja ki BELÜLRŐL üregvédővel a javított részt.

2020. márc. 29. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a lényeg ne tudjon a víz mögé menni, a peremnél a hegesztéseket el kell tömítőzni, minden kis rést meg kell szüntetni, ahol be tud menni a víz, belülről ugye nem tudod lekenni a varratot alapozóval (hátsó sárvédőnél nem férsz oda) be kell fújni jól üregvédővel. Az első sárvédőt meg hegesztés után le szoktam csavarozni, és úgy kezelem ki belülről.
2020. márc. 29. 22:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A javított felület mindkét oldalát lefújod alapozóval és ha olyan terület, akkor alvázvédővel is.
2020. márc. 30. 08:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mivel hátul nem férek oda a belső részhez ezért arra gondoltam hogy hegesztés után furok 1-2 furatot belülről és befujom olajjal amennyire lehet. De utánannézek ennek az üregvédő cuccnak is.
2020. márc. 30. 18:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Olajjal nehogy befújd. 😖 Soha többet nem fog tapadni rá sem az alvázvédő sem az üregvédő.
2020. márc. 30. 18:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
olaj nem jó ötlet, idővel szépen lecsorog az aljára
2020. márc. 30. 18:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Üregvédővel be kell fújni az elemek mögé rendesen. Ez viasz és úgy terül mint az olaj. Legjobb a nyári kezelés mert a nap melege kioldja a gőzöket és olyan helyen is tömít ahol nem is gondolnád.
2021. okt. 1. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!