Audi A6 C6 (2005-2011) fenntartási költségek?
EZt nézd meg , olvasd el és lesz fogalmad mi is az Audi használtan.
Kedves kérdező.
Nagyjából az utolsó soroddal meg is válaszoltad a kérdésedet. "nem akarnám, hogy egy autó miatt tönkre menjek". Ha Téged egy C6 A6 fenntartsa tönkre tud tenni, akkor nem neked való az autó. Ilyen egyszerű. Ha 2 millió Ft-ot szánsz autóvásárlásra, meg félmilliót tartalékba, ne ilyet vegyél.
Családban volt. 380 ezer km-rel lett eladva, semmi komoly baja nem volt. Az v6 szívó benzin volt.
De ez is olyan, hogy van belőe jó, meg szar. Bármelyiket kifoghatod.
Haennyire parázol a fenntartási költségek miatt, ne ilyet vegyél. Mert akkor valóban húzni fogod a szádat, már egy 200 ezres szerviznél is.
Amúgy meg nem bunkóságból, de vedd a fáradtságot, és nézz utána. Bárdi, Unix, akármi, nézd meg a kopó, gyakran cserélendő alkatrészeket. Aztán hasonlítsd össze a jelenlegi kocsiddal. Ilyen egyszerű. Szűrők, olaj, fékbetét / tárcsa, izzók (xenon, vagy sima?), gumi, stb stb...
Ráadásul ez az egész cucc függ az autó felextrázottságától.
4-es vagyok. LPG-vel járok, benzinnel még sose mértem a fogyasztását. LPG-ből nekem 150-es autópálya tempónál 12,5-13l/100km szokott lenni. Amikor hosszú útra mentem alsóbbrendű utakon, 80-as tempóval csak 8l-t evett. Viszont amikor egyszer úgy alakult, hogy egy hónapig kizárólag városban jártam max. 1,5-2 km-re, mindig hideg motorral, akkor megette a 20l-t is. Nyilván a nagy motor a hosszú utakat szereti, nem ideális városi használatra.
Azt nem mondanám, hogy nem megy, átlag autókat bármikor otthagyom lámpánál, előzés se szokott gondot okozni, autópályán csak néha kell kisorolni a külső sávba, nekem ennyi bőven elég. De tény, hogy nem egy versenyautó, és 3.0 TDI-hez képest sehol sincs gyorsulásban és nyomatékban. Vezettem olyat is, de azt már kicsit túlzásnak éreztem, hogy főúton egy 60-70-nel haladó autó padló gázas előzésénél a visszatérésnél már 160-on volt a mutató. :) Na a benzines ennyi idő alatt max 130-140-ig gyorsul.
Kedves kérdező.
Audi A6 3.0 V6 TDI 4f em van. Full extra
Olajcsere minőségi lehetőleg gyári minőségű alkatrészekkel 70e
Nyári gumik 255/35r19 Barum 47e/db
Fényszóró felújítás 80e/ pár
Egyéb kopó alkatrészekről még nem tudok mit mondani 1 éve van nálam. De nagy baja nincs.
Pályán 8.2l/100km 130+
Város 9l
Vegyes 7,8 75-100 as tempo
Parkolni kényelmetlen
Minden mással elégedett vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!