2010 körüli és újabb turbó benzines, legalább 110-120 lóerős autók mennyit esznek?
Persze nem a legnehezebb autókra gondolok, csak olyan normál ötajtós hatchback félékre.
Turbó benzinest jobb vezetni mint egy alap turbódízelt?
nagyon lábfüggő a turbós benzines.
igazából ha nem rugod neki akkor a spritmonitor.de a te barátod átlagokért.
Egyébként van egy olyan oldal, hogy autokatalogus beírod ezt a google-ba meg az adott típust mögé amit nézni akarsz és ki fogja adni az összes adatot.
pl: autokatalogus nissan skyline
vagy autokatalogus subaru imprezza wrx
A turbós benzines egyenletes tempóval országúton tud nagyon takarékos lenni. Ha rúgod neki, sok a városi rövid táv, akkor azért rendesen fogyaszt. 120 lóerő manapság ilyen gynegébbik 1.4-es körül van. Városban 8-9 litert simán be tud vágni. Ha kimész hosszabb útra, 90-100-as tempóval 6-tal elvan.
Legutóbbi autó vásárláskor vacilláltan dízel és turbós benzines között. Árra nagyon minimális különbség volt a két motor között. Szinte semmi. Tesztautóból volt mindkettő, így mindkettőt ki tudtam próbálni. Kellemesebb a turbós a szívó benzinesnél. De végülis összességében a dízel mellett döntöttem, azt éreztem jobbnak. A fogyasztás volt az egyik érv mellette, a többit nem részletezem, mert nem akarom a benzinfanok zsebében nyitogatni a bicskát.
# 4
Kamionosoktól, traktorosoktól olcsóbb a dízel mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!