Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miben tudnék üzemanyagot...

Miben tudnék üzemanyagot tárolni? Pet palack?

Figyelt kérdés
Szeretnék sok pénzt üzemanyagra költeni de nemtudom miben tudnám huzamosabb ideig tárolni, üzemanyagkanna ugye elég drága lenne
2020. márc. 20. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

A pet palack amiatt nem jó, amiért a zacskó se. Oldja felfele a benzin.

Kanna se alkalmas hosszú távú tárolásra. Meg piszok drága lenne, ha kannára is költesz.

2020. márc. 20. 21:50
 12/20 A kérdező kommentje:
Ohh.. azthittem a kanna alkalmas hosszabb idejü tárolásra. 2 éve van tele egy 20 literes kanna, akkor a benne levő üzemanyag kuka?
2020. márc. 20. 21:51
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

"Értelmes, érvekkel alá támasztott válaszokra számítok"

Ahhoz értelmes kérdést kell feltenni!

2020. márc. 20. 21:56
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

"2 éve van tele egy 20 literes kanna, akkor a benne levő üzemanyag kuka?"

Fűnyíróba jó lesz még, autóba én nem tenném.

2020. márc. 20. 22:51
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

Én ma bementem a kútra és mondtam, nekem 380-érr adják , ne 320-ért.

Spájzoltam anno, rámrohadt aztán a végén antifasisztáknak adtam el molotov koktélra. Nem éri meg.

2020. márc. 20. 23:05
 16/20 anonim ***** válasza:
35%

Annyival nem olcsóbb, hogy megérje venni. Ha kannát vesz az ember arra is elmegy csomó pénz. 20 literes kanna 4 ezer Ft. (200 Ft/liter)

Max annak lehet jó akinek már van és majd az árnövekedés előtt tankol bele amit el is használ majd 3 hónapon belül.

2020. márc. 20. 23:15
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudod huzamosabb ideig tárolni az üzemanyagot, mert "megromlik", kocsonyás lesz az állaga, ami lehet hogy egy 15 éves fűnyíróba tök mindegy, de én autóba nem önteném, az tuti.

Ha a kanna drága, akkor meg minek akarsz ezzel foglalkozni? Azért, hogy 100 literen spórolj annyit mint 4 zacskó chips?

Plusz lehet én vagyok háklis, de nem tárolnék komolyabb mennyiségű üzemanyagot a tűzveszély miatt.

2020. márc. 21. 00:09
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

Ahogy leírták nem éri meg vesződni vele. Eleve szakszerű tároláshoz ha beruházol az eszközökre már el is ment, amit spórolsz rajta. Azon kívül ha fél éven belül nem használod fel, megbuggyan.

A 2000-es évek elején örököltem egy házat. A pincében egy hordóban volt még a 80-as évekből származó fűtőolaj. Légmentesen le volt zárva. A jogi vonatkozásoktól eltekintve, kémiailag gyakorlatilag hasonló mint a gázolaj. De hogy az hogy nézett ki, ne tudd meg! Semmilyen motorba nem töltöttem volna bele. Arra jó volt hogy a vegyes tüzelésű kazánban apránként begyújtásokkor elhasználtam. Ezek egyszerűen nem hosszú távú tárolásra vannak kitalálva. Ugyan úgy mint a tej a bontatlan dobozban, egy idő után ez is megromlik.

2020. márc. 21. 07:40
 19/20 anonim ***** válasza:
24%

Én fogok eltenni olyan 75-100 litert, mert kb annyit használok el a robogómmal fél év alatt. Pincében, hűvös helyen nem hiszem, hogy fél év alatt nagy baja lenne, de nem is egy túlságosan precíz szerkezetbe töltöm. Egy karburátorban nem tud akkora problémát okozni, ha meg igen, akkor mint minden évben, ki lehet takarítani.

Én autómosóból hoztam vegyszeres 25L-es kannákat. Nem sok megtakarítás, de 2-3 olajcserére elég.

2020. márc. 21. 10:14
 20/20 anonim ***** válasza:
28%

Vegyszeres 20-25 literes kannákban.

Ha egyszer csak hirtelen vissza akarják ugrasztani a gázolaj árát +70 forinttal akkor lehet én is elteszek párral.

A gázolaj eláll 1 évig vagy tovább, és az öreg adagolós mercinek semmi baja nem lesz tőle :D

(Volt amikor 8-10 éves gázolajat öntöttünk bele mert pont ismerősnél fogyott ki csutkára a nafta a kocsiból.

Ajándékba megkaptam vagy 20-25 litert, úgy ment vele a merci mintha új gázolaj lett volna.)

Szóval ez azért autófüggő is.

Egy modern autóval nem kockáztatnék mert sokkal nagyobb lehet a kár mint a megspórolt összeg.

2020. márc. 21. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!