Egy 2005-ös S40 mennyire jó ötlet?
1.6 benzin.
Olyan autót keresek ami nem tűnik ki a környezetből.
Viszonylag megbizható. (Tudom egy idős autónál ez relatív)
De a legfontosabb az a kényelem, illetve a csend.
A lehető legcsendesebb kabinu autót szeretném venni ahol nem kell rengeteget fizetnem a prémiumra valamint a prémium alkatrészekre.
Nekem 2011-es S40-em van. Pár dologban térnek csak el, mint az első, hátsó lámpa, hűtőrács, illetve motor választék.
Ebben a generációban ami nagyon fontos, hogy 1.6-os dízelt ne vegyél. Ezek francia motorok és a típussal kapcsolatos hibák nagy számban hozzá kapcsolódnak.
D3 és D4 jelölésű motorok (2 literes dízel) Volvo saját 5 hengeres erőforrásai. Ezek megbízhatóak.
A 2005-ös évjáratnál nem tudom melyik motor a nyerő. Benzineseket sem tudom.
Amit még ajánlok: momentum felszereltséggel vegyed. A summumhoz járna elektromos ülés meg még pár cucc, ami (szerintem) mind nélkülözhető, viszont tönkremehet.
Amit még tudni kell: sima OBD2 olvasóval nem lehet Volvo hibakódokat kiolvasni. Volvonak van saját kiolvasó kütyüje és szoftverje. A kütyüt utángyártottan Kínából megrendelheted és a szoftvert le lehet tölteni az internetről. Ezzel már elég jó vagy, de szoftverfrissítésekért továbbra is márkaszervizbe kell vinned.
Összességében én meg vagyok vele elégedve. Kényelmes, csendes és megbízható autó. Illetve szerintem nagyon szép is.
Szia én is S40 tulaj vagyok .
Viszint én 2005 évjáratúval rendelkezem , mint amit te is nézegetsz.
1.6-ról csak rosszat hallok legyen az dízel vagy benzin az mindegy . Azt felejtsd el.
Nekem 2.0 dízelem van nagyon megbízható.
Olajat 10 ezrenként ledobod belőle nemlesz gond én szerintem.
De ha Volvot veszel akkor azért számolj azzal , hogy nem Opel,Suzuki árba mennek hozzá az alkatrészek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!