Megvették az autómat fél éve és most követelőznek?
Figyelt kérdés
Eladtam az autómag kb. fél éve, aminek semmi baja nem volt, tökéletes állapotban adtam egy 10 éves autót. Erre most a vásárló felbukkant hogy hát amióta megvette ezernyi hiba jelentkezett az autón illetve hogy a motort is szétszedték mrrt cserélni kell stb. Felelősöket keres illetve engem hibáztat, pénzt követel illetve hogy én álljam a motorcserét. Ilyen esetben mi a teendő??2020. márc. 13. 16:03
2/9 A kérdező kommentje:
Nem tesóknak...
2020. márc. 13. 16:09
3/9 anonim válasza:
Hajtsd el a picsbe őket.
A szerződésben le van írva, hogy a megtekintett állapotban, és az eladó a további meghibásodásokért felelősséget NEM vállal.
Nyugodtan meg említheted nekik a feljelentést zaklatás miatt, ha hivatalos adásvételit írtatok.
4/9 anonim válasza:
Semmit nem tud tenni hivatalossn csak balekra venne . Nem gondolom hogy vállaltál garanciat sem alkatreszekre sem kmre sem semmirre . Utólag bevonni egy szakértőt pert inditani bizonyitani évek és millios tétel . Írd meg hogy varod a hivatslos idézést , ha pattog ugat feljelented zaklatásért . Totalkar Mesterkurzusan mellenyúltán egy használt stb lyutúb videón van ügyvédi előadás erről .
6/9 anonim válasza:
Semmit a pofájuknak. Nem kötelez semmi téged garanciára. Ez egyébként tényleg kisebbségi műfaj, de nem fél évre rá csinálják, hanem már az útonhazafelé, mert hát ők "nagyon messziről jöttek"..
7/9 anonim válasza:
Főleg meg úgy hogy már szét szedték a motort.
8/9 anonim válasza:
Egy év szavatosság van a használt autók esetében is, illetve ez bonyolultabb ennél, nem is érdekes annyira ebben a helyzetben. A vevőnek bizonyítania kell, hogy az autót már rossz állapotban adtad el neki, akkor is fennállt ez a hiba. Az ugye nem kérdés, hogy ezt nem tudja megtenni utólag...tehát tárd szét a kezed és nyugodtan mond neki, hogy pereljen be, ha akar.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Hasznos volt!
2020. márc. 15. 16:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!