Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon forgalomba...

Megmondó Kapitány ! kérdése:

Magyarországon forgalomba lehet ír ni jobbkormányos személyautót?

Figyelt kérdés
Angliábol importáltat de lehet bulgár vagy ciprusi is a előző tulaj.

2020. márc. 8. 20:38
1 2
 11/13 Beviz Elek ***** válasza:
87%

Ha utasaid vannak...

Állj ki az út szélére és számold hogy milyen arányban közlekednek utasokkal. Megsúgom, sofőr mindegyik autóban van. Komoly kamuindokot írtál össze...

Előzni nehezebb hiszen jobban le kell maradni hogy kiláss, az extra távolság miatt pedig a lehetőségek egy bizonyos részétől elesel. Valóban, nem lehet letúrni a másikat mint egy balkormányossal, de ez nem veszélyes, nem vakon kell átmenni a szembesávba.

A lámpád is komoly kamuindok, sokat nem tudsz a témáról. Amikor forgalomba helyezed az autót, akkor az ottani közlekedésnek megfelelő lámpát kell belerakni. Az említett matricát akkor kell alkalmazni ha csak ideiglenes használod túloldalon a kocsit, az ára vicc és ha nem mártod homokba felragasztás előtt akkor 1 évig is fennmarad.

Igaz nem sokat, de közlekedtem Magyarországon jobbkormányossal. Egyáltalán nem veszélyes. Aztán kiköltöztem Angliába, vittem magammal a balkormányos autómat, regisztráltam és 4 évig használtam minden probléma nélkül. A kellemetlen része ha parkolóba mész és jeggyel kell bohóckodni, esetleg aki szereti a McDonalds-ot, annak be kell sétálni mert a Drive szívás.

Valóban nehezebb úgy kiállni ha a padka oldalán van, de nem lehetetlen feladat. Mint te is írtad, Angliában szabályos a túloldaoon parkolni. Ha ez annyira veszélyes lenne, akkor betiltották volna.

2020. márc. 12. 09:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem sokat tudok a szabályokról. Én hazamentem az itteni autómmal, kellett a matrica és Németországban egészen végig jegeseső esett, több száz kilométeren keresztül. Mire hazaértem, eltűnt a matricám. Igen, lehet, hogy én voltam a béna a felragasztáskor, vagy az éjszakai vezetés olvasztotta le a ragasztót a matricáról és mosta le a jegesővel együtt.

Bocs, de nekem nagycsaládom van és nem tudok arra gondolni, hogy egyedül vagyok az autóban. Ráadásul taxizok idekint, szóval ez az utas téma nálam eleve adott. De igazad van, sokszor alig van ember az autóban, valóban csak 1-1 ember ül bennük.

Nem mondom, hogy lehetetlen otthon közlekedni vele, vagy itt a balkormányos autóval, csak macerás. Gyerekekkel fokozott körültekintést igényel mindenkitől: tőlem is, a gyerekektől is! És ha csak ezért akar valaki egy másik oldalon lévő kormányos autót venni, akkor nem biztos, hogy van értelme. Ha van neki egy külföldi és vissza akar költözni Magyarországra, akkor megértem a kérdést, mert nyilván nem szeretné eldobni, főleg, ha ér valamit.

De mindenki más. Én nem használtam volna évekig itt egy magyar autót. Biztos megvolt rá az okod, hogy így tetted. Én a magam részéről LEHET, hogy eladtam volna. Persze ez sok mindentől függhet.

2020. márc. 12. 10:21
 13/13 A kérdező kommentje:

#3 "családja és gyerekei vannak, akkor azok életét is kockáztatja"

Hát ezzel az a helyzet hogy az utcánkban 4-5 roma ház van, minden udvarban legalább 2-3 jobbkormányos autó, úgy kis személyauto mint SUV vagy 3,5 tonnás transzporter is néhány. Gondolom potom áron hozzák be, egy része ideig óráig angol rendszámos. Gyanítom hogy egymás között egy fikarcnyit se érdekli egyiket sem ki kit tesz veszélybe.

Szerintem be kellene tiltani.

2021. márc. 28. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!