Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó Akkumulátorát meddig...

Autó Akkumulátorát meddig töltsem?

Figyelt kérdés
Szevasztok! Kb egy hónapja nem mentem az autóval de métert sem, igaz múlt héten beindítottam 2-3 percre, de ez csak fogyaszt. Kérdésem pedig az volna hogy a lemerült Akkut meddig kellene tölteni? próba jelleggel másfél óra töltés után beraktam, ráindítottam és ment is, de vissza is tettem tölteni. Lassú töltésen van jelenleg, én egy 24 órát gondolok neki. Ha mondjuk estére kihúzom, mert nem merem úgy hagyni (kitudja milyen töltő ez..csak kölcsön) és a 24-et felosztom 2x 12 órára az is megteszi? avgy egybe kellene?

#autó #akkumulátor #töltés #Exide #villamosság lemerült
2020. márc. 8. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha így leméred, fogod tudni

https://www.youtube.com/watch?v=lKErgWCxOrc 2:30-tól

2020. márc. 8. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy milyen akkumulátor/autó (2 literes dízel vagy valami kicsi benzines - nem mindegy).

Nem rossz az a youtube-os video, de ha nem akarod méricskélni, tedd rá a töltőt 3-4 órára és jó lesz az.

Egyébként számomra nem derül ki a kérdésedből, hogy honnét gondolod, hogy le van merülve - azt írod, hogy kipróbáltad, elindult tehát le van merülve, tölteni kell - őőő izé.

Az akkumulátornak tökmindegy, hogy egybe töltöd vagy szakaszonként.

Ha csak úgy rámérsz egy voltmérővel, akkor mit mutat?

2020. márc. 8. 19:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ hány amperrel tölt a töltő és mekkora kapacitású az akku. Igen 2-szer 12 óra töltés kb egyenérteék 1-szer 24 óra költéssel. Egy jó műszaki állapotú akkunak, ha az autóval sincs semmi gebasz, nem szívja semmi, bőven ki kell bírnia egy hónapot önkisülés nélkül.
2020. márc. 8. 19:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Tegnap be akartam indítani, nem indult, forgatott az önindító egy negyedet, és a a napi km és az óra és nullázódott, Kivettem ma, töltöttem rajta egy másfél órát és már indította, Volt már ilyen gondja decemberbe is, de akkor talán 8-10 órát lett töltve, Decemberbe kapott egy kb 200 Km-es utat egyben, aztán sok rövid utat (7 Km) januárban. Másfél éves az akku (exide excell eb442) ez egy 44 Ah-es akku ami egy 1.6-os 4-es Golfban van. Mielőtt lesavaztok tudom hogy kicsi bele ez az akku, kellene bele legalább egy 52-55Ah-s akku, de mikor vásároltam a régit vittem mintának és ezzel egyezett meg a mérete. Fene gondolta hogy az előző tulajdonos is kisebb akkuval adott túl rajta. Elnéztem, most meg iszom a levét is
2020. márc. 8. 19:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Én a helyedben rászánnám azt az 5e ft-ot amibe egy Aldis/Lidlis töltő kerül - ha van lehetőséged nagyobb macera (akku kiszerelése) nélkül tölteni. Jó lesz az a töltő még később is - nekem is sokat áll az autóm és sokszor megyek vele rövidet, ezért időnként rá szoktam tölteni (akkor is ha nincs nagyon lemerülve), mert az akkumulátornak jobb, ha teljesen feltöltve áll (és mivel az autó az udvaron parkol, ezért csak rádugom a töltőt és kész).

Ha ezt nem tudod megoldani (lakótelep), akkor én nem szórakoznék egy bizonytalan akkumulátorral, 20e ft egy új, annyit megér, hogy mindig elinduljon az autó.

2020. márc. 8. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!