Autó Akkumulátorát meddig töltsem?
Ha így leméred, fogod tudni
Nem írtad, hogy milyen akkumulátor/autó (2 literes dízel vagy valami kicsi benzines - nem mindegy).
Nem rossz az a youtube-os video, de ha nem akarod méricskélni, tedd rá a töltőt 3-4 órára és jó lesz az.
Egyébként számomra nem derül ki a kérdésedből, hogy honnét gondolod, hogy le van merülve - azt írod, hogy kipróbáltad, elindult tehát le van merülve, tölteni kell - őőő izé.
Az akkumulátornak tökmindegy, hogy egybe töltöd vagy szakaszonként.
Ha csak úgy rámérsz egy voltmérővel, akkor mit mutat?
Én a helyedben rászánnám azt az 5e ft-ot amibe egy Aldis/Lidlis töltő kerül - ha van lehetőséged nagyobb macera (akku kiszerelése) nélkül tölteni. Jó lesz az a töltő még később is - nekem is sokat áll az autóm és sokszor megyek vele rövidet, ezért időnként rá szoktam tölteni (akkor is ha nincs nagyon lemerülve), mert az akkumulátornak jobb, ha teljesen feltöltve áll (és mivel az autó az udvaron parkol, ezért csak rádugom a töltőt és kész).
Ha ezt nem tudod megoldani (lakótelep), akkor én nem szórakoznék egy bizonytalan akkumulátorral, 20e ft egy új, annyit megér, hogy mindig elinduljon az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!