Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mercedes 190D forralja a...

Mercedes 190D forralja a vizet, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Vettem egy 190-es mercit, 2000-es dízelt. Sajnos az autó forralja a vizet a hűtő tetején a műanyag részen van egy kis lyuk (repedés) ahol spriccel a víz. Ettől forralhatja a vizet? Egyébként a termokuplungja se jó (nem forog a hűtőventilátor)

A hűtő és a termokuplung cseréje megoldja a problémát vagy komolyabb baja lehet a kocsinak?

2010. júl. 24. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg az ékszíjat. Általában a generátort és a vízpumpát is az ékszíj hajtja... lehet, hogy túl laza... Ha ez a gond, akkor én nem nagyon forralnám a vizet mert könnyen előfordulhat, hogy a hengerek szétverik a szelepeket utána meg besülnek és pillanatok alatt több száz ezer forintos kárt tudsz vele csinálni.
2010. júl. 24. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:

azt nem egészen értem, hogy ha tudod, hogy a termokuplung nem jó, akkor miért keresed tovább a hibát...

a hűtőventillátort nem azért találták ki, hogy legyen, ami a legyeket elzavarja :)

amúgy tényleg ne kínozd a kocsit hűtés nélkül, mert ha besül a motor, akkor többe kerülhet a javítás, mint amennyit a kocsi ér.

2010. júl. 24. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:
amiket leirtál+ koszos a rendszer..
2010. júl. 25. 01:17
 4/5 anonim ***** válasza:
a termokuplung (hőgombát cseréld ki) ha meg muszály menned az autoval akkor addig tegyél be egy kapcsolot amivel te tudod kapcsolni h menjen e a ventillátor vagy ne! de vigyázz mert ha tul hűtöd menet közben akkor megrepedhet a blokk!
2010. júl. 25. 15:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, igen!Vagy befagy a víz a hűtőbe!
2010. júl. 25. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!