Le kell cserélnem a vezérmű szíjat?
2013-ba cseréletm utoljárta viszont csak 25000 kilőmétert ment az autó csere óta.
Akkor SKF feszítőt és Gates szíjat kapott.
Dehogy kell lecserélni.
Nekem 2004-es autóm van 120000 km-rel és most lett lecserélve, de teljesen felesleges volt annyira tökéletes volt még a szíj is.
DE most csak azért cseréltem le mert a szelephézag állításhoz lekellett venni a vezérműtengelyt és ha már így van akkor megcsináltam.
Attól függ milyen autó és mi az előírás rá. Az enyémre 10év/100.000km. Nekem a 100.000km jött el előbb, így cseréltettem. 100.000km után sem látszott semmi durva elhasználódás a szíjon, de nem is szabad neki. Ennek ellenére tovább semmiképp nem húznám a cserét.
Ha 10 év alatt csak 25.000km-t mennék, akkor is lecserélném, mert a szíj anyag az idővel is öregszik.
Most vettem egy nagy nevű autósboltban vezérműszíjat, véletlenül rá volt írva mikor gyártották. 2009-ben.
Le volt nagyon értékelve, de még tömény gumiszaga volt, nem hinném, hogy megromlott volna a dobozban.
De gondolom ezért adták olcsóbban.
A szakirodalom is inkább szemrevételezés után ítélkezik a szíjakról.
Volt ismerős, akinek az öreg dízel kadettjén már szanaszét volt repedezve a szíj, aggodalmamat véltem felfedezni, azt mondta, ráér még....elment még vele 30 ezer km-t, aztán kicseréltette.
Köszönöm a válaszokat.
Egy Honda Civic 1997-es autóról van szó. 1.5 v-tech Benzin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!