Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban létezik próbajogosítvá...

Valóban létezik próbajogosítvány Magyarországon?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm a napokban írt rám, hogy nem rég tudta meg egy közlekedési rendőrtől, hogy akik frissen leteszik a jogosítványt, azoknak 2 évig csak ún. próbajogosítványuk van. A legkisebb kihágásért is, ha megfog a rendőr, rögtön el is veszik, illetve a neten kutakodva találtam kb. 1000 éves cikkeket, hogy max 3 személyt lehet szállítani, az utakon a megengedett sebesség 90%-ával lehet közlekedni, stb. Viszont ezek mind szlovákiai oldalak voltak. Ilyen nálunk is van, vagy ez hülyeség?

2020. febr. 25. 07:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A B kategória beütése után ketyeg az óra vontatáshoz,.
2020. febr. 25. 11:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igaz amit az előzőekben írtak.

Annyival kiegészíteném, hogy a kezdő jogosítvány az első nemzetközi kategória megszerzése után indul (AM-A1-A2-A-B)(A smkp. régebben nem számított bele, csak mióta M helyett AM-nek hívják)

Innentől 2 évig nem vontathatsz utánfutót (a mezőgazdasági vonalba nem mennék bele) és motoron nem vihetsz utast.

Viszont mint mondtam az az első kategóriától él, tehát ha van több mint 2 éve mondjuk A1 kategóriád motorra, majd frissen megcsinálod a B kategóriát akkor kapásból mehet az utánfutó is.

Néhány országban a szabály ettől eltérhet. A szlovák szabályokat nem ismerem. Magyarországon hivatalosan más nincs. Az, hogy a rendőr figyelembe veszi-e az már egyéni kérdés.

2020. febr. 26. 08:53
 13/14 anonim válasza:
70%

Csak itt Szerbiában van ez a sz@rás....

2 évig nem mehetünk M.O-ra sem,csak itt Szerbián belül.....

2023. márc. 14. 07:49
 14/14 anonim válasza:
70%
Én is férjem is,friss jogsisok vagyunk...
2023. márc. 14. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!