Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Margit hídon motorral szabad...

Margit hídon motorral szabad a középen lévő buszsávban/villamossínen haladni?

Figyelt kérdés

Egyrészt 36 § értelmében tilos párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a középen elhelyezkedő villamossínre ráhajtani (kivéve 1-2 esetet), másrészt viszont az egy egyértelműen jelölt buszsáv, záróvonal fel van szaggatva pár helyen, azaz záróvonal átlépése nélkül rá lehet menni járművel, le lehet hajtani róla. Illetve motorral szabad buszsávban menni, kivéve ahol "behajtani tilos kivéve BKK" táblakombó van kihelyezve, itt pedig nincs ilyen.

Számomra ezért nem egyértelmű, ilyenkor mi a helyzet, ellentmondást érzek.

2020. febr. 24. 12:13
 1/3 A kérdező kommentje:
Már nem aktuális a kérdés igazából. Külső sávok mellett kint van mégis a tábla, de csak kicsit később, a híd közepe fele. Azaz motorral sem szabad felhajtani rá. Annak ellenére, hogy amúgy eddig ezért soha nem büntettek meg, pedig rendőr mellett is elhaladtam már így, többször is.
2020. febr. 24. 12:17
 2/3 A kérdező kommentje:
38 §, nem 36.
2020. febr. 24. 18:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Thökölyn is kint van, de senkit sem érdekel, rendőrt se. Ugyanúgy megy rajta taxi, motor, rendőr, mentő akkor is ha megkülönböztető jelzések nélkül haladnak. Nyilván a szabály az szabály, de én úgy vettem észre, hogy a buszokat soha senki nem akadályozza, így végül is "okés".
2020. febr. 27. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!