Hány év lehet egy skoda fábia élettartama?
Ha mindig mindent kicserélsz benne, akkor akár örökké is működhet.
Hogy mikor jön el az a pont, amikor már nem gazdaságos a javítás, az rengeteg dologtól függ, de főleg az állapotától.
Azt is érdemes mérlegelni, hogy mikor cseréled le. Mert lehet, hogy kibír még 1-2 évet, de most még pár százezerért el tudod adni. Ha szétrohad a karosszéria, vagy kipurcan a motor, akkor meg örülhetsz, ha ingyen átveszik a bontóban.
Kb 8-10 éves használatra tervezték őket. Ahhoz képest egész jól bírják. Ha lenne pénz, akkor javasolnám, hogy egy biztonságosabb autóba át kéne ülni...
Nyilván ha ez nem opció, akkor marad a régi fabia. Amíg nem rohad szét, amíg jó a futómű, amíg biztonságban érzed magad benne - karban van tartva, illetve amíg nem kell mindent kicserélni benne motorikusan (tehát nem eszi le rólad a gatyát), addig használható lesz. Utóbbival nem lesz úgy gond talán, nem egyszerre szokott tönkremenni benne minden. A rohadás viszont aggasztó lehet. Érdemes figyelni, és kijavítani. Nem jó, ha egyszercsak magába roskad az autó 😃
És akkor tényleg bármeddig elfutkorászik 🙂
Enyém 28 éves. ( gyárigazgató volt a spanom,adott egyet kölcsönbe, de vittem vissza azóta 2003-ba írt facen, de csak 2018-ban válaszoltam neki iwiw-en)
Egyébként, ez felhasználás függő.
Amíg a motor bírja. Ha hengerfejes lesz, kiderül a szétszedésnél, hogy beletörnek-e a csavarok. Ha még jó a kasztni, és találsz hozzá csere motort, akkor gazdaságos lehet a dolog még pár évig.
Az enyém 2000-es évjárat, még nincs benne 200E km, becslésem szerint még három műszakit kibír a jelenlegi használat mellett.
Szívem szerint már lecseréltem volna egy opel/kia kombira, vagy ignisre, de annyira ganéj autókat lehet kapni még 6-700 ezer forintért is, hogy inkább ezt nyüstölöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!