Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány év lehet egy skoda fábia...

Hány év lehet egy skoda fábia élettartama?

Figyelt kérdés
Nekem egy 2001 es évjáratú Fábiám van, még megy, Igaz öreg már, de nem tudom mikor érdemes cserélni... mennyi évre számíthatok még, Szerintetek?
2020. febr. 22. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Attól függ mennyire van karbantartva. Láttam már működő A model-t is. Értelmetlen a kérdésed.
2020. febr. 22. 18:13
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Ha rendben van még OT rendszámot is kaphat.
2020. febr. 22. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Ha mindig mindent kicserélsz benne, akkor akár örökké is működhet.

Hogy mikor jön el az a pont, amikor már nem gazdaságos a javítás, az rengeteg dologtól függ, de főleg az állapotától.

Azt is érdemes mérlegelni, hogy mikor cseréled le. Mert lehet, hogy kibír még 1-2 évet, de most még pár százezerért el tudod adni. Ha szétrohad a karosszéria, vagy kipurcan a motor, akkor meg örülhetsz, ha ingyen átveszik a bontóban.

2020. febr. 22. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Nekünk 2002-esünk van, megy még. Szóval nyugi: foglalkozz vele, használd, ha kell szervizeld.
2020. febr. 22. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem rohad bármeddig ha minden ami kell cserélve van.
2020. febr. 22. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kb 8-10 éves használatra tervezték őket. Ahhoz képest egész jól bírják. Ha lenne pénz, akkor javasolnám, hogy egy biztonságosabb autóba át kéne ülni...

Nyilván ha ez nem opció, akkor marad a régi fabia. Amíg nem rohad szét, amíg jó a futómű, amíg biztonságban érzed magad benne - karban van tartva, illetve amíg nem kell mindent kicserélni benne motorikusan (tehát nem eszi le rólad a gatyát), addig használható lesz. Utóbbival nem lesz úgy gond talán, nem egyszerre szokott tönkremenni benne minden. A rohadás viszont aggasztó lehet. Érdemes figyelni, és kijavítani. Nem jó, ha egyszercsak magába roskad az autó 😃

És akkor tényleg bármeddig elfutkorászik 🙂

2020. febr. 22. 22:57
 7/8 anonim ***** válasza:
50%

Enyém 28 éves. ( gyárigazgató volt a spanom,adott egyet kölcsönbe, de vittem vissza azóta 2003-ba írt facen, de csak 2018-ban válaszoltam neki iwiw-en)

Egyébként, ez felhasználás függő.

2020. febr. 23. 00:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Amíg a motor bírja. Ha hengerfejes lesz, kiderül a szétszedésnél, hogy beletörnek-e a csavarok. Ha még jó a kasztni, és találsz hozzá csere motort, akkor gazdaságos lehet a dolog még pár évig.

Az enyém 2000-es évjárat, még nincs benne 200E km, becslésem szerint még három műszakit kibír a jelenlegi használat mellett.

Szívem szerint már lecseréltem volna egy opel/kia kombira, vagy ignisre, de annyira ganéj autókat lehet kapni még 6-700 ezer forintért is, hogy inkább ezt nyüstölöm.

2020. febr. 23. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!