Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek egy autó miért...

Szerintetek egy autó miért nem indul be? Daewoo nubira 1.4 se 2004 évjárat.

Figyelt kérdés
Eddig mindig oke volt a be indítás, halk motor, jól húzott stb.. Aztán észre vettem hogy folyik a csapi víz, (igen sajnos csapi víz télen, senki nem kérdezett volna rám hogy ez nem oke, első autóm) aztán ahogy közelekedtem, egyszerűen le állt az úton az autó. Füstölt a motor, vagy gőzölgött, nem tudom. Aztán ezek után, nem bírtam be inditani. Vártam egy napot, aztán nehezen be indult, és víz nélkül jöttem vele haza, ahogy csak tudtam (10km). Haza értem szintén gőz, vagy füst lepte el a motorot. Oke, el vitte a szerelő,(helyben volt) meg csinálta a vízrendszert, szívó toroknál minden tömítést ki cserélt stb, nem vagyok evvel tisztában, nem értek hozzá. Aztán mondta egy hónap múlva hogy oke kész, vihetem, elsőre be indult, kicsit csörgött benne valami a motornál, mentem vele kb 20 métert, és azóta semmi.. Az akist is fel töltve adta át.
2020. febr. 21. 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Semmi extra. Megfőzted a motort.

A szerelő meg össze hozta annyira, hogy fizesd ki, és érj ki a kapun.

2020. febr. 21. 17:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Víz nélkül nem megyünk 10 km-t egy kocsival. Legfeljebb párszáz métert, ha hodegen indítod be. Tönkretetted, búcsúzz el szépen tőle. Motorcsere, vagy irány a bontó.

Szerintem az általános iskolai fizika tananyag, hogy a "csapi víz" nulla fokon megfagy. Ha az autóban csapvíz van, és éjszaka minuszok vannak = megfagy a víz a hűtőrendszerben.

2020. febr. 21. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem indul, mert annyira tönkrement a motor, hogy nem tudta/akarta rendesen megjavítani a szerelő sem.

Bontott motort érdemes keresni, de erősen javaslom, ha bármiben BIZONYTALAN vagy, KÉRDEZZ meg egy megbízható ismerőst!!!

Nem is értem, hogy ha nem jegyezted meg a jogosítvány megszerzésekor, hogy autó hűtésre fagyálló keveréket használunk, hogy gondoltad csapi vízzel feltölteni a rendszert? Gondolom, nem úgy került hozzád a kocsi...

Attól, hogy elindul a motor, még nem minden esetben alkalmas a közlekedésre, pl. hengerfejes autó. Kérdezz, az nem kerül semmibe, és ez az élet minden területén alkalmazható jótanács.

2020. febr. 21. 19:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Igen tudom hogy az én hibám..
2020. febr. 21. 19:56
 5/5 anonim ***** válasza:
A hűtőfolyadék helyére tettél ivóvizet???
2020. febr. 21. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!