Ezt a két forgalmi szituációt megtudnátok magyarázni?
1. A az első, mert ő van főútvonalon. Kormány és B között a jobbkezet felülírja a kanyarodási szabály, aminek értelmében az egyenesen haladó (kormány) megy következőnek.
2. Nincs tábla, villamos keresztezi az egyenesen haladó autó útját. A való életben nem hiszem hogy létrehoznak ilyen közlekedési szituációt.
Mégis mi az amit megkellene magyarázni?
Nem akarlak elkeseríteni de ha ezeket nem tudod akkor nagyon keveset tanultál meg eddig.
Már leírta előttem.
Ehh? Add le a jogsid!
Kanyarodó főútvonal, tehát A megy elsőként, kormánykerék-B között jobbkézszabály, tehát B a második, kormánykerék a harmadik.
Mégis mi az amit megkellene magyarázni?
Nem akarlak elkeseríteni de ha ezeket nem tudod akkor nagyon keveset tanultál meg eddig.
Már leírta előttem , de nem jól. Én is rosszul olvastam a 2. választ és úgy van ahogy a 4. írja.
2#
"Kormány és B között a jobbkezet felülírja a kanyarodási szabály, aminek értelmében az egyenesen haladó (kormány) megy következőnek."
Itt nincs kanyarodási szabály. Jobbkézszabály van. Kormányos megy utolsónak.
Elsőnél az egyértelmű, hogy A halad főútvonalon, azt hagyja el, ő az első. Utána viszont mindkettőtöknek táblája van, így jobbkézszabály van, mert egyenrangúak lesznek a kereszteződésben.
Jobbról és balról jövő villamosnak mindig elsőbbsége van, de a jelzett szituációban ő csak kanyarodik, te mész egyenesen, neked van elsőbbséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!