Érdemes megvennem ezt az autót?
Nissan Micra 1.2 (2006)
185 000 km
700 -850 000 Ft között
Minden rendben van rajta, kivéve némi horpadást és karcot a külsején. Enyhén kopott már a belseje is.
Nem gyakran vezetek. A 3 fős kiscsaládot néha elvinném. Nekem fontos, hogy pici legyen és megbízható.
Ezzel a típussal kapcsolatban mit gondoltok? Fenntartható olcsón?
Túlárazott nagyon!
Fele ennyiért okés.
Hát hogy fentartható e egy 14 éves autó, úgy hogy a gyárija 6-7 liter, nem tudom, de szerintem akkor sem volt gazdaságos amikor megjelent.
Nézz meg pl egy daihatsu-t ami alapból két literrel kevesebbet eszik márcsak gyáriba is és kb hasonló méretű.
A nissan micrába az a plusz egy henger tök feleslegesen van bent csak többet eszik miatta, de semmivel sem tud többet egy daihatsunál vagy egy szintén három hengeres suzukinál.
Egy Daihatsu vagy egy Suzuki fele ennyiből is megvan, és azzal is pontosan annyi foglalkoznivalód lesz mint a nissannal 14 évesen.
Azaz futómű alkatrészek teljes skálája 2-3 éven belül cserés. (fékpofák, tárcsa, lengőkarok, féltengelyek, rugók, lengéscsillapítók)
Ezenkívül esélyesek a szíj, és görgő cserék (generátor, vezérmű)
Ezek azoka kopó, és fogyó alkatrészek amikre egy 14 éves kocsinál már rá kell nézni pár éven belül.
Ha ezeken kívül nincs probléma a motorral, a generátorral, kuplunggal, váltóval, és még a rozsda se harapja szét a kasztnit akkor jó boltot csináltál.
Emiatt is mondom, hogy 700-800 ezer pont a duplája annak mint amennyi az értéke lenne...
inkább vedd meg a 2004-es G astrámat 1.2-es motorral 350-ért. Fehér, 4 ajtós, törésmentes, új vezérléssel, olajjal klíma, szerintem nagyon szép.
Netre feltenni nem akarom, mert megjelennek a beduin autókereskedők...
Mi a 2002-es 1.2-es Micránkat 1600€-ért adtuk el.
Maga a kocsi nagyon megbízható sose volt gond vele de ennyi pénzért ilyen állapotban szerintem ne vedd meg,inkább nézelödj még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!