Fedélzeti kamera videó alapján büntethet a rendőrség?
Illetve, hogyan kell nekik eljuttatni a felvételt? E-mail? Milyen további következményekkel jár? Meg kell jelenni, stb...
Álltam a pirosnál, ahogy zöldre váltott indultam de egy BMW-s már utolért lendületből, egyből rám tapadt (hátsó kamera is vette) aztán le is dudált, mert nem tetszett neki hogy nem 2 mp alatt lettem 50-en (khm.. bocs inkább 70-et szeretett volna szerintem a f@.szk@.l@p) úgyhogy gyorsan átment a külső sávba ki előzni de olyan szinten rám húzta a kocsit, hogy kishíján összeért. A fedélzeti kamera meg ezt vette fel. Van értelme elküldeni a videót a rendőrségnek? Kiszabják érte a bírságot? Mondjuk közúti veszélyeztetés miatt. Hm?
Ha érdemes, ha nem, én küldeném.
Látszik a rendszám?
Töltsd fel Youtube-ra.
Nem érsz el semmit, de bajba sodorhatod magad emiatt ha feltöltöd.
1. Akármilyen fedélzeti kamerás felvétel nem bizonyíték, csak figyelembe vehetik tárgyaláson. Mindez azért, mert hamisíthatóak a felvételek, és szakértő kell hogy megállapítsa, hogy nincsen manipulálva.
2. Ezért a rendőrség sem fog foglalkozni vele.
3. Ha felrakod youtube-ra, a BMW-s akár fel is jelenthet. Nem hiába takarják ki a rendszámokat az ilyen felvételeken.
3. ponthoz, hogy még tisztább legyen:
Ha konkrét balesetet okoz a BMW-s, és továbbhajt, akkor sem teheted nyilvánossá a beazonosítható rendszámát. Hivatalos eljárások alkalmával tilos az ilyen információk közzététele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!