Használtautó vásárláskor pofátlanság ilyen ajánlatot tenni?
Mi is így csináljuk, csak előtte a tesókka beleteszünk a mociba szutykot a hűtőbe, vágod, aztán utána jön h "gyász ha nem fizeted ki az utikölcségem szétverem a magyar pofád fehhérgec vagy most eladod 300-é vagy fizecc kuty" (természetesen ilyenkor az ár 1/4részét kínálom ) utána persze elromlik az autó és trélert is kifizetetem vele, holott eleve tréleren visszük mert ki kell pucolni a hűtőrendszert a mutatvány után a továbbértékesítés érdekében.
Ja persze, és lyogaink továbbra is vannak.
Én sem adtam volna oda ennyiért az autót az ő helyében. Viszonyt jogod van bármilyen árat ajánlani. Nem tiltja törvény. Ő is kicsit túlreagálta. Valamilyen szinten meg tudom érteni, hogy felkapta a vizet, gondolom tapasztalt már ezt-azt...
HA ez segítség, hasonló árkategóriában: 1,6M-ért kínált autót végül 1.42M-ért kaptam meg. Viszont volt hibája, tehát volt alapja az alkunak. Mire megcsináltattam, kb az eredeti kínálati árában volt nekem az autó.
Valószínűleg én is elzavartalak volna a jó édes anyádba. Ha nincs semmi baja az autónak, ami alkura adna okot, akkor több mint pofátlanság majdnem a felét benyögni. Alap, hogy autót nézni úgy megyünk, hogy a teljes vételár a rendelkezésünkre áll. Ha találunk hibát, akkor lehet egyezkedni, de az öncélú alkudozás tényleg bicskanyitogató.
Az emberek egyszerűen nem akarják megérteni, hogy az alku nem azt jelenti, hogy "ennyim van rá, add má' oda ennyijé", hanem azt, hogy ha a hirdetésben nem említett, de a megtekintéskor felfedezett hibát talál a vevő, aminek a kijavítása a jövőben költséget jelent, akkor megegyezhet az eladóval abban, hogy ennyivel csökken a vételár. Pl. a helyszínen derül ki, hogy repedt a szélvédő, ki kell cseréltetni, de ez nem szerepelt a hirdetésben. Ettől még az autó lehet jó, érdemes lehet megegyezni abban, hogy az eladó vagy kicserélteti vagy a csere árával csökkenti a vételárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!