Mi a menete annak, ha bontóba akarom leadni a kocsim?
Figyelt kérdés
A kocsimnak meg vannak a papírja és Biztosítás 2 hónapig van rajta,de lejárt a műszaki és nem éri meg megcsináltatni,ezért arra lennék kíváncsi hogyan tudnám leadni bontóba,úgy gondolom így legegyszerűbb megszabadulni tőle,mint hogy felrakjam eladásra és várjam a "tesó,báttya,főnök,mennyit engedsz a feléből" típusú emberek hívásait,üzeneteit.
Illetve,hogy ami rajta van 2 hónap biztosítás azt át tudom vinni másik kocsira,ha veszek?
Ha sikerült kérlek itt vagy privátban írd meg a menetét.
Sok szerencsét hozzá!
2020. febr. 14. 06:31
2/11 D. Brasco válasza:
Leviszed a bontoba ők mindent elinteznek,te megkapod a bintasi igazolst amivrl besetalsz az ocsmányirodaba es leveszik a nevedről!A biztositast nem tudod atvinni ,visszakapod majd annak a 2honapnak az árát,viszont a bonusz besorolasodat át tudod vinni majd az uj autora
2020. febr. 14. 06:34
3/11 anonim válasza:
Elviszed a bontóba, kapsz egy igazolást, és a rendszámmal, forgalmival stb. beballagsz egy kormányablakba. Ott kivonják a forgalomból.
A biztosítást nem átviszik másik autóra, mert az értelmetlen.
Elküldöd a biztosítónak a kapott papírok másolatát és ők megszüntetik a biztosításod, a befizetett díj arányos részét pedig visszakapod.
2020. febr. 14. 07:45
4/11 anonim válasza:
Mennyit szoktak fizetni megközelítőleg, vagy annak kell fizetni aki leadja az autót?
2020. febr. 14. 08:27
5/11 D. Brasco válasza:
Az attol fugg....hogy milyen tipust viszel be milyen allapotban.....de ha valami szutyok szakadt szetrohadt kispolszkit akkor biztosan neked kell fizetni,mert abbol mar a bontos sem tud penzt csinalni annak csak a vas ára van......de negogy azt hidd hogy valami jobb allapotu fiatal kocsiert annyit adnak,hogy nem.fogod tudni elkolteni azt a penzt!
2020. febr. 14. 09:01
6/11 anonim válasza:
Ebben biztos voltam én is. Bontóba amúgy is csak fos, használhatatlan/szétrohadt autót ad le az ember, mert ha nem olyan lenne, akkor eladná.
2020. febr. 14. 11:26
7/11 anonim válasza:
#6: Vagy törött...
2020. febr. 14. 12:14
8/11 anonim válasza:
Szerintem a törött-et magàban foglalja a használhatatlan kategória de köszi a segítséget.
2020. febr. 14. 13:40
9/11 anonim válasza:
Én tavaly adtam le a bontóba. A menete az, hogy felkeresel egy közeli bontót olyat ami ki tud állítani egy bontási igazolást. A bontósnak oda kell adni a jármű okmányait (forgalmi, törzskönyv, rendszámtáblák) majd ezeket természetesen vissza fogod kapni a bontási igazolással együtt és igy mindenestül besétálni egy okmányirodába és így fogod tudni elintézni a végleges kivonást. Az okmányiroda fog adni egy határozatot amivel a biztosítás lemondható.
2020. febr. 15. 07:47
10/11 anonim válasza:
Neked kell fizetni, a bontási engedélyért 12 ezer forintot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!