Mit tegyek, hogy esőben is lássak ki az autóból?
Borzasztó mértékben és igen hamar párásodik a szélvédőm esőben, de ehhez már hozzászoktam és folyton megy a kinti levegő keringetése. Ezzel nincs baj.
Viszont amint törlök egyet az ablaktörlővel, olyan mintha "zsírossá" válna az ablak és szinte lehetetlen kilátni a kocsiból, pláne sötétben. Legutoljára alkoholos ablakpucolóval volt alaposan letisztítva a törlőlapátokkal együtt. Nem parkolok fák vagy más alatt. Nem segített idáig semmi. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Még a tescós ablakmosó folyadéknak is le kéne oldania a zsírt a szélvédőről.
Meg cserélj ablaktörlő lapátokat.
Szerintem is ablaktörlő lapátokat kéne először cserélned, hátha.
Én kipróbáltam fürdőszobai tükrön a borotvahabot. Valóban nem párásodott utána, de lehetetlen szépre törölni. Szerintem szélvédőre kenve nagyon zavaró lenne, ahogy megtörik a fény a foltokon. Zavaróbb, mint a pára maga.
Nem tudom hány éves vagy, azt sem, hogy mióta van autód, sőt, még azt sem, hogy milyen tisztítószereket használsz? Különösebben nem is fontos, hiszen "mindössze" arról van szó, hogy egy üveg mindkét oldalát kell(ene) tisztára pucolni.
Ha ez gondot okoz, vajon hogyan boldogulsz az élet komolyabb problémáival? :(
Kössz a hasznos tanácsot 6-os válaszoló! Miből gondoltad, hogy nem tettem meg?
Egyébként a szerek listája amit idáig próbáltam: tiszta víz, alkoholos oldat, ipari zsírtalanító, közönséges ablakmosó folyadék (két fajta), alkoholos ablakmosó folyadék.
Mindegyikkel az ablaktörlő lapátokat is alaposan átmostam. Ami miatt nem látni ki az autóból esőben, az nem belül van és nem is zsíradék, különben már lemostam volna.
Teszek rá új törlőket és ha nem segít, akkor csere. 1-esnek több mint valószínű, hogy igaza van. Biztos tele van már szemmel nem látható mikrokarcolásokkal, amikbe minden törléskor bennemarad a mocsok. Nincs rá jobb ötletem, akinek van, megköszönöm.
Te komolyan mosogatod az ablaktörlő lapátokat?
szerintem pusztán annyi a baja, hogy rég ki kellett volna cserélni a lapátokat.
Szélvédő csere, azért írom 2. alkalommal, mert nekem is ugyan ezek a tünetek voltak. Nem valami jó érzés este esőben lemenni az útról és félig az árokból visszakormányozni az autót. 24.000 Ft. volt a szélvédő, szereléssel mindennel együtt. Igaz kínai gyártmány, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Plusz a szélvédőbe napellenző csík is van, ilyen a gyáriba nem volt. Eredeti gyári angol szélvédő 80.000 lett volna.
Szélvédő csere után nem volt párásodás, törlésnél elhomályosodás. Szélvédősök is mondták mi hiba, mondták ezt cserélni kell. Igazuk volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!