Az új fajta benzin miatt fogyaszthat többet az autóm?
Figyelt kérdés
Régebben 4-5 litert fogyasztott, 1 tankkal (34 liter) mentem 500-550km-t. Az utóbb 1-2 hónapban viszont már csak kb. 400-at tudok menni. Ez lehet a benzintől, vagy valami baja van az autómnak és vigyem szerelőhöz?2020. febr. 6. 21:13
1/14 anonim válasza:
1-2 deci különbség lehet 100 kilométeren. Ami te írsz, lényegesen nagyobb különbség, amit nem okozhat a másfajta benzin.
2/14 anonim válasza:
Ha 34 liter benzinnel 500 km-t mentél, az nem 4-5 l / 100 km, hanem 6.8. Ha ugyanennyi üzemanyaggal most 400 km-t tudsz menni, az 8.5 l / 100 km, tehát +1,7l. Ennyi többletfogyasztást biztosan nem okoz az E10. Ha nem változott a felhasználás módja (sok rövid út hideg motorral), akkor érdemes megnézetni.
3/14 anonim válasza:
Lehet ám, hogy hideg van és azert fogyaszt tobbet
4/14 A kérdező kommentje:
A tank 34 literes, sosem szoktam teljesen üresen tankolni, inkább az 5-6 liter fogyasztás a helyes.
Az útvonal nagyjából megegyezik, annyi különbséggel, hogy munkába odafele ugyanaz az útvonal, visszaúton viszont régebben elkerülő úton mentem kb. 8 km-t 90 km/h sebességgel, míg így 5,5 km-t városban
2020. febr. 6. 21:39
5/14 anonim válasza:
Nekem ugyanannyit eszik mindket autom.
Regi swift
1es scenic
6/14 A kérdező kommentje:
De egyébként megnéztem a tavalyi fogyasztást (mert minden tankolásnál felírom a km. óra állást, meg a számlát is elrakom), télen akkor sem volt ilyen sok, pedig talán akkor még hidegebb is volt
2020. febr. 6. 21:54
7/14 anonim válasza:
Nem a benzintől van, nyugodt lehetsz.
8/14 A kérdező kommentje:
Oké. Én nem értek hozzá, csak kíváncsi voltam. Jövőhéten úgyis viszem olajcserére, megnézetem akkor egészében
2020. febr. 6. 22:00
9/14 anonim válasza:
ekkora különbségnek nem volna szabad lennie. Nekem a kis benzines Puntomnak csak 2-3 decivel lett több a fogyasztása mint előtte. Mivel azt csak városban használom, meg a munkahelyemre is azzal járok ami 10 km így nekem észrevehető a változás, mert hosszú utakra kb soha sem megyek ezzel, arra ott a dízel autóm amit eladni sajnálok mert jó autó, állapota is megfelelő bőségesen, viszont városi szaladgálásra nem jó a dízel. Jó el lehet használni mert volt így használva, de nem tesz jót neki, mivel 2-3 hetente utazok Ausztriába így arra a Puntóm kevés lenne, főleg pályára.
10/14 anonim válasza:
Igen. max. 3-4%-kal, ami esetedben 1-2 deci 100-on.
Ha most literekkel többet eszik, az biztos, hogy más miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!