Audi és BMW dízel motorok megbízhatósága?
Üdv. A közeljövőben szeretném lecserélni a jelenlegi autómat. Mivel évi 35-40 ezret járok így muszáj a dízel. Szeretek kicsit 'haladósabban' vezetni, így 3ezres dízelben gondolkodok. (talán még a V8 TDI) 2012-2014 körüli autókat néztem főleg. Tisztában vagyok azzal, hogy ezek nem a legolcsóbban fenntartható autók. V6 TDI-ből és BMW féle sor6 dízelből is néztem egy és két turbósakat is. Ezek a motorok mennyire megbízhatóak? Fenntartás és megbízhatóság szempontjából melyik a jobb választás? Vannak-e típushibái ezeknek? Talán valakinek van tapasztalata ezekkel az autókkal?
Köszönöm a segítséget.
Ha te leszel az első gazdája a kocsinak, akkor bármelyik jó választás lehet!
Lényeges a folyamatos, lelkiismeretes karbantartás (és hidegen soha ne gyilkold)
Jó helyen tapogatózol, ezek az újabb 3 literes német dízelek a világból kimennek, akár Audi, akár BMW, akár Mercedesről van szó. Nekem az Audi a kedvenc, de a BMW-vel sem jársz rosszul.
A V8 TDI érdekes motor, ahhoz képest elég megbízható és kiforrott. Ha A8ast veszel, teljesen korrekt választás lehet.
Hasonló fenntartási költségek.
Jók a BMW hathengeres dízelmotorjai, tényleg tud élmény lenni.
Talán ebből a korszakból jobb a BMW.
Keress minél kevesebb km-es 30, vagy 35d-t(ez a kétturbós, de szintén háromezres dízel), és nézesd át szakszervizben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!