Régi szívódízel fogyasztása?
5-6 között, ha finom vagy vele.
Örökös a konstrukció. Kopó alkatrészeket cseréld le! És kimegy a világból, meg vissza is jön.
az nem épp a legszerencsésebb motor, keress inkább 1.9 szívót.
Az 1.6-nak nagyon repedősek voltak a hengerfejei.
A francia dízelek többet ettek a rövid váltójuk miatt, a németek a fogyasztásbajnokok.
Opel, Ford főleg.
Régen megjártam Pécs-Hatvan távot 3.7 literrel! Mondjuk az országút volt inkább.
Max 5 litert lehetett kihozni belőlük.
Számolgattam a fogyasztást, nem véletlenül vettem mindig dízelt..
40 éves technika. De ezt nem a fogyasztásban, hanem a komfortban és az erő, nyomaték hiányában veszed észre. (Na meg persze a környezetvédelmi besorolásban.) Egy mai 1.6-os CR-dízel sem fogyaszt sokkal kevesebbet, cserébe az utastér halkabb, nem rázkódik az egész kaszni és nem 70-80 lóerő, hanem 130-150, 300-320Nm nyomaték mellett.
Városban, rövid utakon egy szívó is beéri max 6 literrel.
Óvatosan a környezetvédelmi besorolással, lassan több nagyvárosban tiltás lesz rá.
Nekem volt ugyanilyen autóm, nem tudtam vele 5 liternél többet megetetni, szépen is ment, mikor eladtam, később felhívtak és még egyszer megköszönték! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!