Mi a tapasztalatok az új E10-es benzínnel kapcsolatban? Valóban többet fogyaszt az autótok mint korábban?
Figyelt kérdés
Nem tudom mit tegyek,használhatom-e a 15 éves 1,4-es Opel G Astrámba az E 10-es benzint? Azt tapasztaltam,hogy korábban amikor még az E5-ös benzinnel jártam,az autó üzemmeleg állapotában az alajárati fordulatszám 800 volt. Most ez az E10-es tankolás után 600-ra esett vissza és megnőtt a fogyasztás is.2020. jan. 18. 03:16
11/20 anonim válasza:
Barnabás, ezt az orbitális hülyeséget már máshol is elsütötted, és akkor is megpróbáltuk neked elmagyarázni, hogy nem, a 100-as benzintől, aminek pont az a lényege (amellett hogy etanolmentes), hogy a magasabb oktánszáma okán jobb a kopogástűrése, tehát attól nem tud kopogni a motor, sem most sem később soha.
Még mindig nem sikerült felfogni?
12/20 anonim válasza:
Én átálltam 100-asra december elején, tehát hogy az E10 okoz-e többletfogyasztást azt nem tudom, de hogy a 100-asból nem eszik kevesebbet, az biztos. De mindegy, hátha jót tesz a motornak, azt a kis különbözetet meg kibírom.
13/20 anonim válasza:
Én eddig egyszer tankoltam E10-et és most egy fél literrel több volt a fogyasztás, mint egyébként. Persze egy tankolás alapján nem szeretnék következtetéseket levonni, mert ez simán lehetett pl. több hidegindítás miatt.
Ami viszont tény, hogy az etanolnak kisebb az égéshője, mint a benzinnek. Tehát nem az a kérdés, hogy többet fogyaszt-e, hanem hogy mennyivel.
14/20 anonim válasza:
Nekem E5-tel és E10-zel is 6.1 és 6.7 között mozog használattól függően, semmit nem vettem észre.
15/20 anonim válasza:
Nem kimutatható a fogyasztás növekedése az én esetemben. Nagyon kicsi a többletként megjelent alkoholmennyiség részaránya a teljes mennyiséghez képest, így a növekedés sem jelentős. Elméletileg persze nőnie kell a fogyasztásnak, de a gyakorlat az egy másik dolog.
16/20 anonim válasza:
Én 2-szer tankoltam E10-et decemberben, amikor még nem volt ennyire felkapva a dolog. Semmi változást nem érzékeltem, ugyanannyi volt a fogyasztás. Aztán december közepétől már 100-ast tankolok, a fogyasztás maradt ugyanannyi, de sokkal jobban megy a kocsi, 4.-ben és 5.-ben lehet észrevenni, egy padlógázzal úgy megindul, mint a huzat, néha vissza se kell váltani előzéshez. Mindig viszonylag lomha autó volt, de amikor régen tankoltam egyszer-kétszer 100-ast, akkor is megtáltosodott, úgyhogy ez egyértelműen a prémium benzin előnye. A másik meg, hogy az adalékanyagai tisztítják a motort.
17/20 Barnabas333 válasza:
11es akkor tankoljátok bátran a drágábbat. Én jobban hiszek a márka csoportokban lévő autószerelőknek, mint itt bárkinek. Rövid távon persze, hogy jobb, mint az energia ital. De ha sokszor iszod... Persze most itt egy átlagos 1.2-1.4es benzines autóról van szó. Egy 2000es sportkocsinak nem fog ártani hosszú távon sem.
18/20 anonim válasza:
És az autószerelő honnan tudja szerinted, mikor novemberben hallott először az E10-ről? Csak fújják ők is a dumát amit olvasnak a neten.
19/20 anonim válasza:
Nem értem a parát, pár éve még volt E85 is a kutakon, rengetegen tankolták azt a kocsiba benzinnel keverve, olyan 20/80-30/70 arányban, mert jóval olcsóbb volt, mint a benzin, azt hiszem kb 100ft/literrel. Akkor nem panaszkodott senki, most meg +5%-on megy a hiszti.
20/20 anonim válasza:
#19: Az a különbség, hogy akkor volt választásod, most nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!