Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Differenciál meghibásodás új...

Differenciál meghibásodás új váltó beszerelése után? A szerelő szerint.

Figyelt kérdés
A történet: 1. Bontott garanciális váltó beszezerelésre került szakember által.2. Állandó kattogó hang gázadásnál és motorféknél a motor felől, sebesség függő. ( a váltó nem recseg, minden rendebn magával a váltóval).3. Szervizben akik a váltót cserélték, azt allitjak hogy a garanciális váltóban a diffi a ludas. Akik a garanciális váltót eladták, szerintük a váltó tökéletes. Itt egy szakember olyat is emlitett hogy a jobb kerék az "beállt"? Ez nem tudom hogy mit jelent pontosan de amikor rákérdeztem, akkor is a differenciált emlitette hogy az a rosz. Mik a lehetőségek? Nekem azt tanácsolták hogy vegyek mégegy váltót és le, fel az egészet, munkadij, olaj. Az létezik hogy az összerakásnál valami nem OK, féltengely? Ha valakinek volt diffi problémája, véleményezze.
2020. jan. 15. 08:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem benne lesz a hiba amit vettetek.

De ezt először is megkellett volna nézni, amig nem volt berakva és kiderült volna hogy kattog, kotyog vagy lötyög benne valami.

Annyira rosszul szerintem nem lehet felrakni hogy ilyet csináljon, de hát innen megmondani nem lehet.

2020. jan. 15. 08:57
 2/4 D. Brasco ***** válasza:
Egyaltalan milyen autorol van szo?
2020. jan. 15. 10:08
 3/4 Vortrex ***** válasza:

A differenciálmű az a váltó, mint egységben van, ezért technikailag a váltóban van a hiba, és úgy gondolom garanciális.

Én láttam már 400ezret futott opel váltót szétszedve, úgy hogy habár kevés fogai voltak a szinkrongyűrűknek, még hibátlanul vette a fokozatokat, viszont a differenciálműve olyan ramaty állapotban volt, hogy csak a szent lélek tartotta össze. Millimétereket kotyogtak benne a tengelyek, fogaskerekek, úgy szétmentek benne a csapágyak, és még mindig ment az autó.

Hasonlóra tudok gondolni itt is. A kereskedő kicsit szubjektíven ítéli meg, milyen a jó váltó

2020. jan. 15. 12:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az auto egy elég keveset futoot jó állapotban léve 90e km-es Renault 5.

Amikor a garanciális váltó meglrkezett, elvileg, megfogatták es ugy akkor az ahogy volt, a szerviz által jónak volt minősitve, bár hozzátették, ez majd akkor fog kiderülni amikor már be lett rakva. Amit még emlitettek, hogy a garanciális váltót ugy tárolták évekig hogy nem volt benne váltó olaj. Hogy ez probléma vagy nem, ezt nem tudom .

Mivel garis, ézért reklamáltam (gondolom sok sikert hozzá) de mégis.

Valahol olvastam, hogy ha a motort (mivel felemelték, illetve kiemelték) ha nem úgy rakják vissza ahogy kell és a motor tartó bakokat sem akkor minden mozdul. Féltengely, motor, difi...

Tudom csak találgatunk meg itt nem is lehet ezt orvosolni, csak egy másodlagos véleménynek posztoltam.

Ha a difi a baj akkor nem búgó hangot kéne hallanom "zakatolás" helyett?

2020. jan. 15. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!