Mennyit eszik télen az autód?
5,4 körül lehet, 5,6 a kocsi szerint most az átlagfogysztás, de sose nulláztam még le és kb februártól decemberig nyomattam a klímát (hűtést,melegem van)
1,2-es, 87LE Kia Picanto, 2019
Na ettől lesz a huhogás:
Punto II 1,2 9.3 csak város, nagyon rövid távok ( otthon, ovi, munkahely, ovi, haza ez együtt napi 8km tehát kb végig hideg az autó) és jár a motor amíg lekaparom a jeget
B Corsa 1,2 8,7 körülmények kb mint a másik csak ovi helyett iskola és a napi táv kb 23 km szóval ez kicsit melegebb lesz...
Ez őszinte válasz, a legutolsó tankolás eredménye...aki nem hiszi járjon utána....
Nyáron városon kívül mindkettő 5-6 liter körül fogyaszt tehát nincs bajuk....
Kb 5 éve írom a fogyasztásukat. A Punto altaga 7.1 liter, a Corsa átlaga 8.2. a Corsa szinte sosem megy városon kívül....
És évente kb 12 e kmt megy a 2 autó együtt.....
2009 2.0 TDI, 140 lőerő.
Télen-nyáron 7.1 körül
Saab 93 2.0 turbo benzin
Csak a télit írom, mert azt kérted.
A munkahelyem 4,5km otthonról. Ezen az úton kemény hidegben 10-11.
Váorsban 8-8.5 bemelegedve
Pálya/országút 6-6.5
Vegyes 7-7.5
Renault Thalia 1.2 csak városi szaladgálásban 10 liter, hosszabb úton 6 liter, a kettő átlaga valahol 7 liter körül van.
BMW 525i E34, télen nyáron zabál, igaz rövid a diffije. 12 liter felett.
Audi A6 3.0 TDI 9 liter körüli nagy átlag, télen nyáron.
Golf 6 1.6 CRTDI 5.5 liter évszaktól függetlenül.
Attól függ, hogy használom. Most decemberben volt 2-szer 500km-es autópályás utam. Ez alatt visszatankolva 5,2-re jött ki.
Ha csak városban használom, rövid utakon, folyton hideg motorral, akkor nem ennyire kedvező. (Ez a használat szerencsére nálam ritka.) 6,5-7-et is akár bevág.
Opel Astra H, 1.7CDTI, 2005.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!