Mi a gond a láncos 1,4,1,6os Opel motorokkal?
Figyelt kérdés
Többektől hallottam,hogy szídják ezeket,csak nem tudom az okát. Astra G-t szeretnék venni benzineset.2020. jan. 13. 08:49
1/5 anonim válasza:
G Astrát nem ismerem. Nekem K van most, láncos. Nagyon kevés km-rel, fiatal autóval garanciális lánccserére várok, mert iszonyatosan csörömpöl.
Ez ugyan egy J Astra, de ugyan ez a blokk van az enyémben is. Mivel a váltó oldalon van a lánc, horror a cseréje, mindent bontani kell: https://www.youtube.com/watch?v=wBzJeNvjBaw Nesze neked szép tiszta, újszerű motortér! :(
Ez előtt csak szíjas vezérlésű autóim voltak. Azokkal soha semmi baj nem volt. Ha tehetem ez után is csak szíjast vennék.
2/5 anonim válasza:
Nekünk G astra van. 1.4 z14xep. Semmi baj nincs vele. Egyik legjobb motortípus a G astrákban. 180 ezer km van benne. Gyári még a lánc. Szíjas lenne akkor már 3-szor cserélni kellett volna. Most kellene negyedszerre.
3/5 anonim válasza:
Na igen, csak egy lánccsere a z14xep-nél sokkal többe kerül, mint egy szíjcsere. De valóban, még így is beljebb vagy. Azt én is megerősíthetem, hogy egy viszonylag problémamentes motor. H Astrában volt hozzá szerencsém.
4/5 anonim válasza:
3 as. Valóban drágább a lánc csere. Csak elment 180 ezret a lánc, és még nem indokolt a cseréje. Míg a szíjat 40-60 ezrenként cseréled. Most cseréltetném akkor negyedszerre a szíjat. Ami minden csere alkalmával kb 40 ezer forint minimum. Tehát kifizettem volna 200 ezer forintot már minimum, anyag és munkadíj. Plusz 4-szer kell szerelőhöz vinni, napokig nélkülözni az autót, plusz minden szerelési alkalom az csak kárt tesz. Árt neki. Így ellenben még egyszer sem kellett szerelőhöz vinni a láncos motort. Olajat magam cserélem otthon.
5/5 anonim válasza:
2- es meg 4 es vagyok. Azt még lefelejtettem hogy a lánc csere meg megvan kb 100 ezerből. Igaz egy alkalommal többet kell kiadni egyszerre a zsebből, de ez olyan mint a dízel. Amit az üzemanyagin ott megspórolsg azt ráköltöd a motorra egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!