7" széles felnire mehet 195/50-es gumi?
Nekem is 15"-ös felnim van ami 7" széles. Sajnos 195-öst lehet csak rárakni. Azért mondom hogy sajnos, mert a hátsó kaszniba nekem beleért kicsit amikor terhelve volt (a 185-ös gumival nem lenne semmi baj), éppen ezért kellett egy pogácsa a felni elé. De amúgy nagyon jó váltás volt, előtte 175/654 R14 volt fent, de a fékhatás / tapadás nálam sokkal jobb lett.
Most 195/50 R15-ös gumi van fent.
Igen, nálam is az ET-vel lehetett a gond, mert túl bent van, de nagyon szép felni én nem bántam meg hogy megvettem :)
Sokan mondták hogy ne vegyek 195/50-es gumit mert rázós lesz, szét megy a futómű, sokat fogyaszt.... Hát ezt mind megcáfolnám, igaz tényleg kicsit rázósabb, jobban megérni az úthibákat, de szerintem egy /50-es gumival még simán el lehet járni. Viszont sokkal jobban fekszik az úton és nálam ahogy írtam a fékhatás sokszorosára nőtt. Igaz előtte ilyen Eco gumi volt fent, aminek amúgy is elég gyenge a tapadása, de ezzel most nagyon jó :))
Milyen autód van amúgy?
És milyen felnit / gumit akarsz akkor most venni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!