Kis szériás autógyártás nyugaton úgy tudom még létezik (és ha igaz "engedékeny" kategória). Ebbe beleférne az 1910-es évek egy-egy autójának "újragyártása", de mai megoldásokkal (például "Camry alapon")?
Nyugaton összejöhet, érdemes felkeresni fórumokat, vagy akár a hivtalos szerveket is.
Amerikában biztos hogy működik, bár ott is államonként eltér a szabályozás.
Ha meg is csinálnák, valami eszméletlen drága lenne az egyedi gyártás miatt.
Például csak egy sárvédőt ha nem présgéppel nyomatnák ki akkor azt kézi gyártással, kalapálgatással hetekig lehetne egy-két embernek csinálni mire szép és jó lenne.
Szerintem az életben nem tudnák megfizetni.
Éppen egy mai autó tökéletes másolatát lenne a legnehezebb és a legdrágább elkészíteni!
Példának okáért egy TVR Tuscan, vagy egy Maybach 62 Special Landaulette.
Utóbbinál még a bonyolult "belső" megoldások (főként elektronika) és a mindenhol tökéletesen "passzos" elemek/műanyagok/kárpitok szinte kivitelezhetetlenek!
Egy 10-es évekbeli automobil ezekhez képest maga a szög egyszerűség. :) És valóban! Pláne ha már van egy "alap" legyártott autó kiindulásnak.
Nem én gondolom egyszerűnek (leírtam szépen, részletekbe menően, hogy egy mai túlbonyolított autóhoz képest miért lego egyszerűségű egy nagyon régi) és majd megcsinálja AZ, aki ezekkel foglalkozik!
Kevesebb lesz vele a dolga (érthetően, pontokba szedve olvasható fent, miért), mint egy mai "tűéles", minden mindennel passzolnia muszáj, agyonbonyolított autóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!