Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a kocsi nem megy át a...

Ha a kocsi nem megy át a műszaki vizsgán, akkor is ki kell fizetni a vizsgadíjat?

Figyelt kérdés
2020. jan. 10. 14:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze.
2020. jan. 10. 14:05
 2/4 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
29%
Hát hogy a viharba ne
2020. jan. 10. 14:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Az nem a következő két évig érvényes forgalmi ára, hanem az autó vizsgáztatásának ára, ami egyrészt áll egy államhoz kerülő díjból, és a vizsgaállomás díjából (vizsgabiztos rezsiórabére, a helyiség, a gépek amortizációja. Ha tízszer megbuksz egymás után, akkor tízszer kell kifizetned.

Vannak olyan helyek, ahol egy mérsékeltebb összegért átnézik az autót, a hibákat tételesen felsorolják, hogy ezt meg azt cseréld ki, lakatoltasd ki, és ha visszamész ugyanoda miután mindezeket megcsináltattad, akkor át fogsz menni a vizsgán.

2020. jan. 10. 14:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mint előttem írta egyik válaszoló hogy az miket tartalmaz. Ha megbuktál rajta akkor magadra vess hogy előtte nem készítetted fel időben és nem kértél előműszakit ami ugyanaz mint az éles annyi különbséggel hogy a legtöbb helyen fele annyiért végig tolják a vizsgasoron ugyanúgy mint ha vizsgára menne ugyanazokat a szempontokat nézik át, annyi különbséggel hogy ha nem felelt meg akkor a hibákat részletesen leírják és azzal együtt kapod vissza az autódat, a számlát stb... Ha a vizsgaállomáshoz szerviz is tatozik akkor felajánlanak egy árajánlatot hogy a felsorolt hibákat tételesen felírják hogy milyen alkatrész kell hozzá, mennyibe kerül stb... és ha azt elfogadod akkor adnak időpontot is a szervizre, vagy azt mondod hogy átgondolod elmész máshová is a felsorolt hibákkal kérsz árajánlatot, és ha az összeg nagyjából stimmel akkor olcsóbb helyen is megcsináltathatod de akkor illik ott leműszakiztatni ha van vizsgaállomásuk de nem kötelező semmi sem.

Egyébként a legtöbb vizsgahelyen minden esetben egy előzetes műszakival kezdenek időpontot úgy adnak rá hogy ha esetleg megfeleltnek ítélik meg az autót akkor előzetes után rögtön lenyomják a rendes műszakit és ennyi. Általában ott megeshet hogy előzetesre elkérik a rendes műszaki díj felét, és a másik felét akkor ha letudott műszakizni és minden rendben van. Én jártam már így hogy az előzetes díját előlegként kezelték ha ott javíttattam a hibát és a rendes műszakira is odavittem akkor az éles vizsga is jóval olcsóbb volt. Igaz hogy a szerviz díja picit drágább volt jó nem olyan vészesen de egy ismerős szerint abba építették bele mert hogy direkt műszakira való felkészítést kértem stb... miatt.

2020. jan. 10. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!