Panoráma üvegtető vélemények? Mennyire kell félni, hogy pl. kavicsot kap?
Annak inkább hátránya van mint előnye.
Mit néz ott az ember, a nagy semmit. Nyáron esetleg hülyére égeti a fejét, úgyis elkell húzni az árnyékolót. Ellenben betud ázni és akkor csak a szívás van vele.
# 2!
Akkor szerencsés vagy. Ugyan nem panoráma tető, de céges autónál a sima szélvédőre többször kaptam úgy kavicsot, hogy azonnal el be is repedt. Azt pedig előbb-utóbb cserélni kell. Egy panoráma üveg újonnan alsó hangon is több százezer forint... nem olcsó. Elég ha a szélvédőre kapod, nem is kell hogy a felső részére érkezzen és az egészet cserélheted, mert egyben van. Ha nem is a látómezőben van, engem baromira zavarna egy kagylós kitörés is.
# 3!
Szerintem te valamivel nagyon kevered. Egy panoráma üvegtető hogy a lótúróba tud beázni?! Amíg fizikailag egyben van az üveg, nem fogja átengedni a vizet. Szerintem te a tetőablakra gondolsz. Az teljesen más!
A panorámatető nincs egyben a szélvédővel, tehát elég szélvédőt cserélni.
A panorámatető nem kap kavicsot, mivel vízszintesen van, te pedig haladsz az úton. A motorháztető eleje szokott kőfelverődéses lenni, a vége nem, a tető végképp kizárt. Akkor kaphat kavicsot ha a híd tetejéről ledobnak egy méretes követ, pont a kocsira.
Napfénytetőből az utólagos ázik a gyári nem.
# 5!
Akkor nyilván hallucinálok: [link]
Egy ilyet hogy vágsz ketté, hogy a vízszintes része maradjon, csak az elejét cseréld?
A mostani autómban "elektromosan dönthető és elcsúsztatható napfénytető" van. Szerintem te erről írsz. Ez valóban teljesen független üveglap a szélvédőtől és csak vízszintesen helyezkedik el. Ezt én se féltem. Sokkal előbb fog a szélvédőm kavicsot kapni, ez valószínű soha. Még be sem ázott soha, igaz még nincs 2 éves az autó.
Ilyen ratyi megoldást még sosem láttam, bár sejthettem volna hogy van 1-1 beteg gyártó.
2 napfénytetős autóm van most, 1-et nemrég adtam el, felismerem a napfénytetőt.
Eddig amilyen panorámatetőt láttam (és ez a tipikus), ott nincs egyben a tetőüveg és a szélvédő, külön cserélhetőek. Ez az Opel megoldás nem elég hogy nem túl bíztató, még kifejezetten ronda is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!