Mennyi idő kell egy benzines,1400-as motornak, hogy alapjáraton üzemi hőfokra bemelegedjen?
Nem sokáig. Ameddig elhelyezkedsz, bekötöd magad, letörlöd a párát. Ha hó van, ameddig a havat letakarítod az autóról.
Üzemmelegre semmiképpen sem indokolt álló helyben felmelegíteni, 1-2 perc után elindulva óvatos haladással sokkal hamarabb felmelegszik.
Más országokban (pl. Németország) büntetik az álló helyben motormelegítést.
oké hogy benzines de szívó vagy turbó?
a turbósok nehezebben melegednek,nekem volt olyan hogy -8 -10korüli hidegben 12km után még nem volt üzemin se de mikor megálltam egy sorompónál még alapjáraton ment a mutató lejjebb ment nem feljebb.
tehát nagy hidegben üzemi hőfokot alapjáraton akár soha nem is éri el.
az utolsonak: Ha a turbo a vizkoron van pont hogy elobb kene melegitenie a vizet. viszont azzal egyetertek hogy sok auto alapjarazon kepes uzemi homersekletrol is visszahulni akar. ezert nem erdemes melegiteni egy helyben ahogy az idiota szomszedom is teszi minden reggel 20 percen at. hogy a kerdesre is valaszoljak: nem csak a motor loketterfogata a meghatarozo tenyezo, hanem inkabb a motor konstrukcioja, hogy mennyi olaj/hutoviz van benne es ezeknek valamint a blokk vastagsaganak mekkora a ho tehetetlensege... egy haver regi turbos volvoja kb egy perc hasznalat utan kepes melegebb levegot fujni 2.5 literes motorral. nekem az 1.7 literes honda kb 3 perc mig elero az uzemi homersekletet hasznalat kozbe, a parom kis nissan micraja 1 literes motorral 7-8 perc mig hasznalat kozbe eleri az uzemi homersekletet
allo helyben meg orokkevalosag. ha ugy erzed h hasznalat kozben rendellenesen lassan eri el az uzemi homersekletet ugy a radiator thermosztatot erdemes kicserelni, mert lehet hogy mar nem mukodik jol es folyamatosan nyitva van. igy a motor onditasnal nem csak sajat magat es a kabin radiatort futi hanem az osszes hutovizzel a radiatort is.. szerintem a parom micrajanak is van ilyen baja... egyesek ezt ugy oldjak meg hogy a huto radiator felet letalarjak valami pokroccal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!