Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf 3 menetfény bekötése?

Golf 3 menetfény bekötése?

Figyelt kérdés

Vettem egy menetfenyt, van hozzá bekötési rajz, 4 kábel van

1. fekete-negatív, ez oké ezt az akksi negatívjára teszem

2-3. sàrga ill. barna, ebből csak az egyiket kell bekötni, a sárgát, ha lekapcsoljon helyzetjelző felkapcsolásakor, barnát ha csak 30%-al vegye vissza a fényerőt, tehát helyzetjelző tompított és távolsági fény felkapcsolása esetén is világít, mint helyzetjelző, én ez utóbbit akarom, hiszen megkapta rá a minősítést, azért is vettem direkt ilyet. Ezt a fényszóró kábelére kötnide ha jól értem, akkor egészen pontosan a helyzetjelző kábelére. Ez is oké.

4. piros-pozitív, ezt pedig valami olyan kábelre, amiben csak gyújtásnàl van áram, illetve nyilván utána is járó motornál is. Ezt mire köthetném a motortéren belül? Az működne, ha ezt pedig a tompított fenyszóró kábelére kötném? Hiszen gyújtás nélkül nem kapcsol fel.

2019. dec. 30. 10:38
 1/7 A kérdező kommentje:
Közben eszembe jutott hogy a tompítottra kötni hülyeség😂, nem tudom mit gondoltam az előbb.
2019. dec. 30. 10:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Ahogy álltam a motortér felett, eddig az az egy dolog jutott eszembe, hogy a kiegyenlítő tartály csatlakozójára köröm, gondolom ott méri a vízhőfokot, tehát az meg tökéletes lenne, mert gyújtás nélkül nem megy.
2019. dec. 30. 11:28
 3/7 anonim ***** válasza:

nem egyszerűbb biztosítéktábláról vinni egy pozitív szálat?

pl. hátsó ablaktörlőé

2019. dec. 30. 14:00
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

ilyet vehetsz hazai webshopokban, homasitában vagy alin, ezzel a legkönnyebb megoldani és még külön biztosítva is lesz

2019. dec. 30. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:
A hazai szabályozás szerint le KELL kapcsolnia a menetfénynek, ha legalább a helyzetjelző világít.
2019. dec. 31. 09:21
 6/7 A kérdező kommentje:
NEM KELL lekapcsolnia a menetfénynek, ha rendelkezik helyzetjelző jóváhagyással is, csupán 30 %-kal vissza veszi a fényerőt, hogy helyzetjelző legyen.
2020. jan. 15. 08:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez most épp olyan, hogy a gyári lámpába van összesen 1-1 helyzetjelző izzó, de én kicseréltem egy szintén jóváhagyási jelekkel rendelkező angel eyesos lámpára, ebből az angel eyes a helyzetjelző, összesen 6-6 izzóval. Akkor most kössek ki belőle 5-5-öt? Hülyeség.
2020. jan. 15. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!