Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autót hol lehet kompletten...

Autót hol lehet kompletten ki- és megtakarítani, vagy takaríttatni?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt a klímarendszer töltés, szivárgás ellenőrzés, elpárologtató cserével és teljes járat takarítással, külső mosás, de a réseket, motorteret, illetve a szélvédő előtti részt (ahonnan szívja a klíma a levegőt) is beleértve?

Vagy házilag ezt hogy lehetne, ha nincs gőzborotvám, és /vagy nagynyomású mosóm?

Párásodik, büdös porszagú fullasztó a klíma (két hónapja volt pedig takarításon, és nem ózonnal...), illetve - mivel nincs garázsom - a lehulló falevél, törmelés stb. megállt a szélvédő előtti részben... Idő nem nagyon vele házilag foglalkozni vele, de nem igénytelenségből "fajult" el a dolog pedig...

2019. dec. 20. 07:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Autószervizben foglalkoznak autóklíma szereléssel....meglepő módon
2019. dec. 20. 09:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Na azt gondoltam, de a többi, a kitakarítás?
2019. dec. 20. 12:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kézi autómosó, ahol vállalnak belső takarítást is.
2019. dec. 20. 12:27
 4/7 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Az ilyen részletes, minden lyukra kiterjedő takarítás biztosan nem olcsó, én inkább magamnak csinálnám.

Az ablak előtti műanyag rács levétele a legtöbb autónál egyszerű, azt gyorsan kitakaríthatod.

Utána a klíma kondenzvíz levezető csövet takarítanám ki, a típus fb csoportjàban elmondják hogy hol van, hogy férsz hozzá.

Pollenszűrő mikor volt cserélve, nem lenne esedékes?

Párásodás lehet normális, attól függ milyen mértékű.

Nekem egyszer büdösödött az autóm, az beázás miatt volt. Azért volt nehèz rájönni, mert a víz egyenesen a kàrpit alá ment, ott rohasztotta a szivacsot, a kárpitot hiába tapogattam hiszen annak vízzáró az allja, felül száraz volt.

2019. dec. 20. 12:33
 5/7 A kérdező kommentje:

#4 köszönöm, a pollenszűrőt is cserélték legutóbb mikor a klímához nyúltak.

Beázva nem hiszem hogy lenne, nem az autó maga büdös, az tök szagtalan, csak a levegő amit fúj büdös poros fullasztó.

Megcsinálnám én amúgy, ha lenne nagynyomásúm, de nincs.

2019. dec. 20. 13:19
 6/7 Beviz Elek ***** válasza:

Ezt kifejezetten rossz ötlet nagynyomásúval csinálni.

Lépésről lépésre meg kell bontani a levegő útjánál, egyúttal kitakaríthatod, de leginkább a hiba okát kell megkeresni és megszüntetni. Sehol nem lesz szükséged nagynyomásúra, macimum egy sima slagra, azzal is óvatosan mosva.

2019. dec. 20. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:

A szerelés részét szervízben.

A takarítás részét pedig autókozmetikában, tele van vele a város. Bár egy ilyen kanyar amit te kérsz nálunk az nálunk pl. 15e-nél kezdődik (külső + belső tisztítás + ózonos klímafertőtlenítés). Mivel te ennél többet akarsz gyanús, hogy nem 2 forint lesz.

2019. dec. 20. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!