Téli nyári vagy négy évszakos ilyen használathoz?
Sziasztok!
Van egy Alfa Romeo 159-em, 8 éves. Eddig évi 80-100 000 km környékén mentem vele, de az elmúlt 4 évbe már évi 8-10 000 km kerül bele. Nem vagyok idős, de a vezetési stílusom hasonló, lakott terülten 50-60 km/h, kívül 90-100 km/h, autópálya 120-140 km/h, tehát nem szoktam száguldozni, nem rúgom a kocsit, normál módon közlekedem.
A téli-nyári szettem most fog elkopni, a téli még ezt a telet kibírja (Pirelli SottoZero), a nyári szett a nyarat, vagy a nyárnak egy részét (Pirelli PZero), aztán vennem kell gumit.
Elgondolkoztam a négy évszakos gumiban, prémium kategóriában, hogy ne kelljen tárolni a gumikat, és mivel nem a km futás hanem az évek tennék tönkre úgyis, így úgy gondolom felesleges 2 szettet tartani.
Mi a véleményetek a 4 évszakos abroncsokról? Megéri megvásárolni?
Én nyárival járok, kamu a télni. Mondjuk én tudok vezetni tehát nem kell segítség.
A négy évszakost itthon a mentők használják. Nekik se jó.
Annak valóban nem sok értelme hogy jó mintázattal kidobáld a gumikat az öregedés miatt.
Ami mindenre jó, az rendszerint inkább semmire sem, sosem voltam négyévszakos gumi fan. Mivel hóban/jégen igazán fontos a jó gumi, ezért szerintem télit vennék és azzal járnék egész évben, de elég kevés a havas/jeges nap, így azt is megértem ha valaki 4évszakost vesz.
A téli egyáltalán nem kamu. El lehet jutni nyárival is a célodig, óvatosabban, lassabban kell vezetni, de ha azonos autót, azonos úton (havas/jeges) kipróbálsz télivel is és nyárival is, akkor érezhető hogy nagyon nagy különbség van a kettő között. Nem amikor 20-szal gurulsz, hanem amikor gyorsítasz, lassítasz, kanyarodsz, közben gázt adsz. Az ekkor érezhető különbség életet menthet egy vészhelyzetben, elég ha csak be kell rántani az autót az árokba hogy elkerülj egy frontális ütközést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!