Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A HÁTSÓ Ködlámpának mi a szerepe?

A HÁTSÓ Ködlámpának mi a szerepe?

Figyelt kérdés
2019. dec. 16. 23:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

Nagy ködben időben tudjon észlelni a mögötted érkező járművezető.

Hozzáteszem, nagyon ritkán van olyan helyzet, amikor indokolt lenne a használata, sokan mégis a legkisebb ködfolt megpillantása után már orrba-szájba nyomogatják be, a mögöttük haladók nagy bánatára.

2019. dec. 16. 23:38
 2/14 anonim ***** válasza:
21%
Ugyanaz, mint az elsőnek.
2019. dec. 16. 23:42
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

#2: Nem ugyanaz a szerepe.

Az első arra van, hogy TE lássad az úttestet magad előtt. A hátsó arra van, hogy TÉGED könnyebben meglássanak a mögötted érkezők.

2019. dec. 17. 00:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
arra hogy hátulról jól lássanak. ha jön valaki mögötted illik kikapcsolni, mert kibasszottul vakít. arra van hogy 100m tejködöt átvilágítson
2019. dec. 17. 01:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Jah értem, köszi. Hát egyesek nyomkodják összevissza a gombokat és fényes nappal is megy a hátsó. Gondolom nem is tudják, hogy felnyomták...
2019. dec. 17. 02:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Van visszajelző lámpája. Szóval ha nem csak néznek ki a fejükből nagy bambán, akkor tudniuk kell róla.

Azt én is utálom, mikor köd már sehol, de nem képesek lekapcsolni, had folyjon csak ki a hátul jövő szeme. Én még ködben is kikapcsolom, ha valaki beér és közvetlenül mögöttem jön. Aztán ha megelőzött, nem esik nehezemre visszanyomni. Ugyan ez a helyzet, hogy ha én előzök és visszasorolok más elé, akkor is kikapcsolom, aztán ha eltávolodtam, visszanyomom. De a többség (tisztelet a kivételnek) valamilyen oknál fogva erre nem képes.

A szerepét pedig jól leírták az előttem írók: sűrű ködben, vagy felhőszakadásban, extrém esetben lehet hogy csak 10-20 méterről vennék észre a helyzetjelződet. És ehhez nem is kell hogy sötét legyen. Ami nagy sebességkülönbség esetén nem túl biztonságos. A ködlámpa erősebb fényét, távolabbról észreveszik.

2019. dec. 17. 07:13
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem amúgy automatára állítva, ha leállítom a motort, akkor a ködlámpa kikapcsol, amikor újra beindítom.
2019. dec. 17. 11:42
 8/14 anonim ***** válasza:
14%
Az első ködlámpa NEM arra való, hogy az utat világítsa, hanem hogy frontális ütközés ne legyen.
2019. dec. 17. 12:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb 15-20 évnél fiatalabb can-buszos rendszerű autónál kikapcsol a ködlámpa ha gyújtáslevétel volt.
2019. dec. 17. 12:34
 10/14 Majatom ***** válasza:
Előttem már leírták, mire való, egyébként ha az ember tudja a másik nevét, abból is ki lehet találni, ugyanis azt nem hátsó ködlámpának szokás nevezni, hanem ködzárófénynek. Ebből pedig következik, hogy annak kell használni, aki ködben a kocsisort zárja, vagyis leghátul megy.
2019. dec. 17. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!